×

Kortenbos en Melveren

Religieus en cultureel erfgoed

De 17de-eeuwse Basiliek van Kortenbos maakt van dit dorpje een bekend bedevaartsoord in Limburg. Ten noordwesten van het nabijgelegen Melveren ligt provinciaal domein Nieuwenhoven. Aan de rand van dit bosrijke natuurdomein staat het gelijknamige kasteel, dat dankzij een uitgebreide renovatie in zijn oude glorie wordt hersteld.

Het kasteel van Nieuwenhoven, gelegen aan de rand van het provinciaal domein Nieuwenhoven, staat reeds sinds de 13de eeuw in de kronieken vermeld als zomerverblijf van de abdij van Sint-Truiden. Diverse eigenaars werken samen aan de restauratie van dit prachtig domein en ontsluiten dit als waardevol erfgoed voor bezoekers. Geniet van de rust in het fietscafé Bistro-Bar Nieuwenhoven. Je kan er eveneens verblijven in de B&B.

Het provinciaal domein Nieuwenhoven, een bosrijk natuurdomein van 164 ha groot, wordt beheerd door het Provinciaal Natuurcentrum. Het is een interessant vogelgebied met een rijke flora, wandelpaden, een visvijver, een speeltuin met brasserie, een hondenweide en een leuk speelbos waar kinderen kunnen ravotten.

TIPS

  • In bloesemperiode: kampeergelegenheid Terbiest voor campers
  • Heerlijk dineren bij ‘De Fakkels’
  • Hoeve Keizerman: tip! in deze hoeve kan je met grote groepen terecht; plaats voor 50 personen, midden in het groen.
  • Interesse in religieus erfgoed? Bezoek de Basiliek van Kortenbos
  • Provinciaal domein Nieuwenhoven: wandeldomein, brasserie, speeltuin
  • Kasteel van Nieuwenhoven: www.kasteelnieuwenhoven.be

Niet te missen

Provinciaal domein Nieuwenhoven

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer