×

Kies en combineer

Stel zelf je dag samen door te kiezen uit onderstaande activiteiten en bezienswaardigheden. Contacteer ons vrijblijvend, wij helpen je graag verder om de perfecte dag uit te stippelen! Bij keuze uit onderstaande activiteiten, kan je gebruik maken van de toeristische menu’s, die speciaal zijn opgesteld voor groepen. Te reserveren via Toerisme Sint-Truiden.

 • Stadswandeling: Samen met de gids maak je een wandeling in de historische binnenstad met enkele exclusieve bezoekjes.
  3 euro per persoon + 90 euro per gids
  duur: 3u
 • Haspengouwrondrit: Ontdek de mooiste monumenten en landschappen van Haspengouw. Pittoreske kerkdorpjes, machtige kastelen en vierkantshoeves…
  90 euro per gids
  duur: 3u
 • Abdijsite: Breng een bezoek aan de ondergrondse crypte, de academiezaal, de keizerszaal, de erekoer en tot slot beklim je de abdijtoren.
  3 euro per persoon + 60 euro per gids
  duur: 2u
 • Museum De Mindere: De gids neemt je mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven van Franciscus van Assisi en zijn volgelingen, de minderbroeders Voor meer info over de tentoonstellingen: www.demindere.be
  60 euro per gids
  duur: 2u
 • Voor, door en over straffe madammen: Een wandeling met verhalen en anekdotes over heilige dames, boeiende burgervrouwen of arme minnaressen.
  3 euro per persoon + 90 euro per gids
  duur: 3u
 • Huis Nagels 1892 vzw: Een imposant notarishuis met een eigen ‘upstairs-downstairs’ beleving… De bezoeker wordt rondgeleid in de geest van de belle époque,met als apotheose een verrassend bezoek aan enkele privévertrekken.
  20 euro ( incl. glas Prosecco en amuse) 10-40 personen
  duur: 1u
 • Rondleiding Stayen: Volg een rondleiding in het voetbalstadion Stayen. Je krijgt onderweg enkele weetjes en anekdotes mee van de gids.
  10 euro
  duur: 1u30
 • Tuinen van Kasteel Hex te Heers-Heks: Kasteel Hex (18e) is één van de mooiste en best bewaarde landgoederen in België, omringd door stijltuinen, een moestuin met orginele groentekelder en een landschapspark van Louis Fuchs. Bekend om de collectie oude en wilde rozen, moestuin met historische variëteiten en park met prachtige uitzichten en eeuwenoude exoten. Meer info op www.hex.be
  Tuinbezoeken op werkdagen: april, mei, juni, september, oktober, nà schriftelijke aanvraag.
  15 euro per persoon (min. 20 personen/300 euro max 35pers)
  duur: ± 1u30 – 2u
  Deze activiteit dient rechtstreeks geboekt te worden bij Kasteel van Hex: T 011 12 74 73 41
 • Fietsen en genieten: Fietsen door het prachtige Haspengouwse landschap en genieten van een heerlijk driegangenmenu.
  prijs en duur programma op aanvraag
  120 euro per gids
 • Culinaire wandeling: Terwijl de gids je meeneemt op een leuke wandeling door de historische binnenstad, geniet je op verschillende locaties van een voor-, hoofd- en nagerecht.
  prijs en duur programma op aanvraag
  90 euro per gids
 • Bezoek een fruitbedrijf:
  Groepen of scholen kunnen na afspraak een begeleid bezoek brengen. Je krijgt een zicht op de boeiende fruitnijverheid.
 • Bezoek een streekproducent
Copyright 2019 - Privacy - Disclaimer