×

Kerst in Sint-Truiden

De ultieme kerstbeleving voor het hele gezin!

Van 12 tot en met 22 december wordt Sint-Truiden de gezelligste stad van Haspengouw.
De nieuwe eindejaarsformule ‘Kerst rond de Markt‘ zorgt voor een gezellig kader voor jong en oud. Een hapje eten kan nog steeds aan De Warmste Tafel, die voor de gelegenheid verhuist naar het Sint-Martenplein. Grote en kleine gezelschappen kunnen samen aanschuiven en genieten van heerlijke winterkost ten voordele van drie lokale goede doelen.

Kerst rond de Markt

Donderdag 12 december tot en met zondag 22 december.
Locatie: Grote Markt en Heilig-Hartplein

‘Kerst rond de Markt’ wordt een sfeervolle winterwandeling langs houten chalets, decors en kerstanimatie.
Je vindt er leuke winkeltjes met originele en lokale kerstcadeaus, socioculturele verenigingen, lekkere eetstandjes en horeca.
Vooral voor de kids worden er een heleboel leuke activiteiten gepland. Neem deel aan de gratis kerstworkshops in de knutselchalet: kerstbloemstukjes maken, eigen kerstbal personaliseren, grime, gekke kerstkapsels maken, …  Tussen de verschillende kerstchalets zijn er ook decors waar vertellers terug te vinden zijn. vb. een houthakker die vertelt over de natuur, een oma’tje dat chocomelk aan het maken is voor haar 38 kleinkinderen, een peperkoekenhuisje met een vertelster, … Elke dag zal er van alles te beleven zijn, voor jong én oud!
Er zal ook een knus en gezellig podium zijn met allerhande optredens van lokale talenten, koren en ambiancemakers: vb. Jonas Van Esch, Aahja, Djada, .. het is een druk gevuld en divers programma.
Ook rond het Heilig-Hartplein zullen chalets staan.

De Warmste Tafel

Van 12 december tot en met 29 december.
Iedere dag van 18u tot 22u, op zaterdag en zondag ook van 12u-13u.
Locatie: Sint-Martenplein

De Warmste Tafel keert terug! Na drie succesvolle edities op de Groenmarkt, verhuist de tafel dit jaar naar het Sint-Martenplein, (voormalige pand van winkel Cardelly). Het team van Le Bon Vinvant serveert er hartverwarmende winterkost voor het goede doel. Je neemt met je hele gezelschap plaats aan één lange tafel en bedient jezelf en anderen uit de heerlijk dampende potten. Met je bijdrage aan de Warmste Tafel steun je drie lokale en sociale initiatieven: De Egeltjes, Team Hope en G-voetbal Jong STVV.

Opgelet: tot 20 november kunnen enkel groepen van meer dan 20 personen reserveren, nadien kunnen ook kleine gezelschappen aansluiten.

Après Ski

Donderdag 26 december 2019 van 17u tot middernacht
Locatie: Grote Markt

Op tweede kerstdag zal de Grote Markt opnieuw omgetoverd worden tot één groot après ski-gebeuren. Één groot podium, twintig Truiense verenigingen achter de drankenstanden en meer dan 10.000 enthousiaste feestvierders: de ideale combinatie voor een avond feest en ambiance!

Dit jaar pronken er maar liefst twee headliners op de affiche van Après-ski: Die Freddies en Sam Gooris. Die Freddies is een zijproject van Chris Vantongelen, bekend als één van de drie Romeo’s. Samen met zijn kompanen brengt hij een bonte mengeling van de beste Duitse en Nederlandstalige après ski-hits. Ook zal rasecht entertainer Sam Gooris voor de tweede keer afzakken naar Après Ski en de Grote Markt in vuur en vlam zetten met zijn grootste hits. Het belooft opnieuw een spetterende avond te worden! Inkom is zoals steeds volledig gratis.

Eisbear Winterbar

Vrijdag 22 november 2019 tot en met 24 februari 2020, iedere donderdag, vrijdag, zaterdagavond
Locatie: Minderbroedersplein

Star Group plaatst een authentieke Oostenrijkse Almhut ‘Eisbear’ waar elke donderdag, vrijdag en zaterdagavond gefeest kan worden, geheel in après ski-stijl.

Shopzondagen in de Truiense binnenstad

Zondag 15 en 22 december
Locatie: Stadscentrum

Voel jij de kerstkriebels al? In december gaat de cadeautjesjacht volledig van start! De mooiste pakjes voor onder de boom vind je bij de Truiense handelaars. Ook wordt er gezorgd voor extra shopmomenten op zondag. De winkels openen hun deuren op zondag 15 en 22 december, steeds van 14u tot 18u.

Tip! Op zondag 22 december is er ook een kersteditie van de Haspengouwmarkt van 13u-19u. Ook zal er een indrukwekkend vuurschouwspel door de winkelstraten trekken.

Geen keuzestress met een Shop & The City-cadeaucheque!

Geen inspiratie voor een kerstcadeau? Verras je familie, vrienden, werknemers of collega’s met een Shop & The City-cadeaucheque. Deze cheque kan je gebruiken bij meer dan 160 Truiense handelaars. Nieuwe schoenen, parfum of liever een gezellig etentje met twee bij een van de deelnemende horecazaken? Met de cadeaucheque kan het allemaal!

De cheques zijn verkrijgbaar bij Toerisme Sint-Truiden en worden verpakt in een mooie omslag.

 

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer