×

Coronamaatregelen in Sint-Truiden

Overzicht coronamaatregelen specifiek in Sint-Truiden

Dinsdag 25 augustus

Versoepeling mondmaskerplicht

Vanaf dinsdag 25 augustus is het verplicht om een mondmasker te dragen in de volgende drukbezochte plaatsen: de Stationsstraat en alle straten binnen de Vesten (voor iedereen +12 jaar die zich te voet of met de fiets in deze zone verplaatst).

Groepsbezoeken met gids kunnen opnieuw doorgaan, mits naleven van de coronamaatregelen.

Vrijdag 24 juli 2020

Vanaf zaterdag 25 juli is het voor bezoekers van een horecazaak verplicht een mondmasker te dragen wanneer ze in de horecazaak toekomen, wanneer ze de tafel verlaten en wanneer ze de horecazaak weer verlaten.

Vanaf zaterdag 25 juli is het bovendien verplicht om een mondmasker te dragen in de zone op en binnen de stadsvesten, de Stationsstraat, het stadspark en domein ’t Speelhof (uitgezonderd de Finse piste) (voor iedereen +12 jaar die zich te voet of met de fiets in deze zone verplaatst) en voor bezoekers aan elke soort van ambulante handel.

Sinds zaterdag 18 juli is het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt VERPLICHT voor alle bezoekers boven de 12 jaar van de HASPENGOUW MARKT, kermissen, braderieën en rommelmarkten op het grondgebied van de stad Sint-Truiden. Het blijft bovendien verplicht om een mondmasker te dragen in alle publieke gedeelten van de gebouwen van de stad en het OCMW van Sint-Truiden.

Het dragen van een mondmasker blijft ook verplicht in volgende plaatsen: in winkels en winkelcentra; in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, casino’s, speelhallen, musea, bibliotheken, de publieke ruimtes van gerechtsgebouwen en op het openbaar vervoer.

VEILIG WINKELEN EN HASPENGOUW MARKT
De stad Sint-Truiden doet er alles aan om winkelen zo veilig  mogelijk te laten verlopen. Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je hier:
– Haspengouw Markt
– Winkelen in Sint-Truiden

Copyright 2020 - Privacy - Disclaimer