×

De korte keten

Wie Limburg zegt, zegt overheerlijke asperges en super-lèkker fruit. Maar wist je ook dat je voor andere producten in Limburg moet zijn? Van een mals stukje hoevevlees tot hartelijke kazen en smakelijke aardappelen recht van het veld. Limburg kent een ruim aanbod aan lokale producten. Dagelijks zetten bijna 2.900 landbouwers zich in om producten van topkwaliteit te kunnen produceren. Hun smaak, authenticiteit en versheid kennen geen gelijke. Ze maken deze lokale producten uniek!

Eén van de vele initiatieven is verkoop via de zogenaamde korte keten, waarbij lokale producten rechtstreeks door de land- of tuinbouwer aan de consument worden aangeboden in de hoevewinkel, op de boerenmarkt, in de zelfpluktuin,… Dit zorgt voor een boost voor de lokale economie en een eerlijke prijs voor de producenten. Tegelijk brengt de korte keten de consument rechtstreeks in contact met de producent en leert men de herkomst van de producten weer beter kennen.

De jaarlijkse Week van de Korte Keten is het uitgelezen moment om de vele producenten van hoeve- en streekproducten met een verkoopskanaal onder de aandacht te brengen. Daarom bundelt de provincie Limburg landbouwfietsroutes met een handige aanduiding van de korte-ketenproducenten.

Copyright 2021 - Privacy - Disclaimer