×

Erfgoudwandelingen

Waarom ligt er rond het stadscentrum een groene gordel? Wie was het Heilig Janneke? Waarom zijn de clubkleuren van STVV geel-blauw? Vanwaar de cafénaam ‘De Grie Gezusters’ in Brustem? Wie was onze eerste vrouwelijke burgemeester?

Een antwoord op deze vragen vind je vanaf nu op www.erfgoud.be

Ontdek de mooiste historische plekjes en verhalen van onze stad en kerkdorpen tijdens de Erfgoudwandelingen!

Wil je op ontdekking gaan in de historische binnenstad en in onze prachtige dorpen? Via de ingebouwde gps van je mobiel toestel volg je een uitgestippelde route langs tal van interessante erfgoedlocaties. Bij iedere locatie krijg je op de website van Erfgoud.be boeiende achtergrondinformatie, leuke anekdotes en historische afbeeldingen te zien. De routes zelf vind je terug op www.erfgoud.be/nl/routes.

We hebben verschillende boeiende wandelingen uitgestippeld, gebaseerd op de informatie in onze databank Erfgoud.be. Zo ontstond de Trudowandeling, de Kunstroutewandeling en de Sint-Truiden by Lightswandeling in het stadscentrum. Daarnaast is er ook een wandeling die je meevoert langs interessante erfgoedlocaties in Bevingen & Kerkom, Zepperen & Ordingen en Wilderen & Duras. De routes in de deelgemeenten kan je overigens ook met de fiets verkennen.

Trek dus je wandelschoenen aan of spring op je fiets en ga op historische ontdekkingstocht in onze binnenstad en prachtige kerkdorpen!

 

 

 

 

Copyright 2024 - Privacyverklaring