×

Expo Bacongo Limburg

Online lezing

Puck Claes is een Truiense met Congolese roots. Puck vertelt op donderdag 4 februari 2021 om 19u.30 boeiende verhalen over haar speciale kindertijd in Congo. Zij werd geboren in Bukavu en leefde er tot haar 8ste jaar. Je krijgt exclusieve foto’s te zien over haar leven in Congo. Projectmedewerker Tom Kenis die de expo Bacongo Limburg samenstelde, duidt deze foto’s historisch en gaat in dialoog met Puck. Na de online lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze online lezing kan je volgen op de website van Erfgoed Haspengouw door een link. Schrijf je in via info@erfgoedhaspengouw.be en je krijgt deze doorgestuurd. Je kan ze ook bekijken via een Facebooklive op de Facebookpagina van ErfgoedHaspengouw.

Graag tot dan!

Verlenging expo

De expo Bacongo Limburg in museum DE MINDERE wordt verlengd tot 21 maart 2021. De expo brengt een stukje actuele geschiedenis tot leven. Met getuigenissen en dagboeken, foto’s en films. Welke rol hebben Limburgers gespeeld in Congo? En Congolezen in Limburg? Welke impact heeft dat gedeelde verleden vandaag nog? De tentoonstelling probeert er een antwoord op te geven.

 

Bancongo Limburg is een project van Erfgoed Haspengouw, Het Stadsmus en Erfgoedcelmijnerfgoed in samenwerking met DE MINDERE.

 

Copyright 2021 - Privacy - Disclaimer