×

Expo Let’s DOnut

8 november tot 15 december

EEN DONUT ALS REMEDIE TEGEN BURN-OUT?

In de huidige samenleving valt de ene na de andere uit met een burn-out. Meer en meer bezwijken onder de economische druk. Hoe kan je oneindige groei blijven verantwoorden als dit telkens weer leidt tot een burn-out van mensen en een burn-out van de hele planeet? Is er een alternatief? De DONUT-economie probeert een antwoord te formuleren. Stap letterlijk in een DONUT in museum DE MINDERE en ontdek nieuwe wegen.

Veel economen zoeken alternatieven voor een leefbare samenleving. Eén daarvan is de ‘Donuteconomie’* van Kate Raworth. Zij stelt de economie voor als een donut. Verken dit kunstwerk en de binnen-en buitengrenzen van dit economische model, voorgesteld als een donut. Je balanceert letterlijk op de rand van de samenleving. Je botst op de grenzen en ervaart waar het wel goed is om te leven. Een treffende documentaire dompelt je helemaal onder in het verhaal. Deze doe-expo ‘Let’s Donut’, een unieke ervaring! Zeker ook voor leerlingen van de tweede en derde graad.

Donderdag 17/11 Café Revolutionair, 19u-21u30

Op 17 november is het feest. De lokale helden https://www.haalmeeruitjetuin.be/ en https://abtshof.be/vertellen over hun avonturen, hoe zij samenlevingsproblemen aanpakken. Broederlijk Delen neemt je mee op een beklijvende tocht naar Burkina Faso. Laat je door hen inspireren, door de docu én proef tijdens een lekkere donutreceptie. Inschrijven doe je via hasselt@broederlijkdelen.be .

* De DONUT-economie in twee woorden. De groene band van de donut: die plek is een rechtvaardige, duurzame samenleving met oog voor het welzijn van iedereen. In het gat van de donut zie je de sociale grenzen die overschreden worden (toegang tot onderwijs, waardig inkomen, gezondheidszorg, water, voedsel, …). De buitengrenzen geven aan waar de planetaire grenzen overschreden worden (luchtvervuiling, verlies van biodiversiteit, klimaatverandering, …).’

Wat ? Expo Let’s DOnut , over donuteconomie en doeners

Waar ? Museum DE MINDERE Sint-Truiden

Organisatoren ? Broederlijk Delen, Avansa Limburg en museum DE MINDERE

Wanneer ? 08/11/2022 tem 15/12/2022

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer