×

Fietstocht ‘van akker tot bakker’

Weet jij welke weg graan aflegt van het veld tot dat knapperig volkorenbrood in je brooddoos?
Met de fietstocht ‘van akker tot bakker’ in Sint-Truiden komt dit proces voor je ogen tot leven. Ga op pad met het handig boekje en volg de uitgestippelde fietslus. Je ontdekt alle aspecten van graan tot brood.

Je stapt op je stalen ros in het centrum van Sint-Truiden. De tocht van 21 kilometer voert je naar de velden en langs lokale producenten. Aangezien de route gebruik maakt van het fietsroutenetwerk en je dus de bekende blauwe bordjes kan volgen, is verdwalen geen optie. Onderweg krijg je op verschillende stopplekken informatie, spelletjes en zelfs recepten.

Bovendien kan je met een QR-code filmpjes bekijken op je gsm. Zo ontdek je op interactieve manier hoe graan brood wordt, wat er op en rond de velden leeft, wat boeren doen om de biodiversiteit een handje te helpen en wat jij zelf kan doe.

Veel plezier!

 

Het Leaderproject ‘Biodivers van akker tot bakker’ bestaat uit twee grote pijlers.
De onderdelen worden gecoördineerd door co-promotoren Centrale van de Landelijke Gilden van de Boerenbond (Plattelandsklassen) en Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren :
1) het ontwikkelen van een 3-delig educatief pakket rond het thema akkerbouw en akkerbiodiversiteit, met name een voor- en naverwerkingstraject voor in de klas, een draaiboek en excursiedag  ‘van akker tot bakker’
2) de ontwikkeling van een thematische fietsroute.
Dit project wordt gerealiseerd met de steun van ELFPO.

Copyright 2023 - Privacy - Disclaimer