×

Fruit | Haspengouws goud

Sint-Truiden is de hoofdstad van Haspengouw. Elke Truienaar is hier fier op. Wie wil er nu niet in de lente kunnen genieten van de prachtige bloesemlandschappen en in het najaar proeven van de heerlijke verse vruchten die in eigen streek geteeld zijn. Fruit is het goud van Haspengouw!

Elk jaar in april verandert Haspengouw in één grote bloesemzee. Een fenomeen dat op dergelijke schaal maar op enkele plaatsen in de hele wereld voorkomt. Een maand lang bruist de hele regio elke dag opnieuw van de fruitige activiteiten. Van april tot oktober staat Haspengouw in het teken van het fruit. Geniet van de bloesempracht, snuif de fruitaroma’s tijdens het oogsten, proef streekproducten of bezoek een fruitbedrijf.

Kom een weekendje naar onze fruitstreek. Je kan genieten van heerlijke streekgerechten bij onze partners en overnachten in een Haspengouwse logie. De warmte en gastvrijheid van de Truienaars zal je altijd bijblijven!

Kijken mag, aankomen niet!

Een appeltje, vers van de boom, bijzonder verleidelijk tijdens een wandeling of fietstocht. Hieraan toegeven is echter ingrijpen in iemands werk of inkomen. Koop je vers fruit langs de weg aan een fruitstandje of automaat.

Niet te missen

Bezoek een fruitbedrijf

Wijndomeinen

wijnterrassen-en rondleidingen

Streekproducten

Streekproductenwinkel

Streekgerechten

Fruitmeter

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer