×

Fruitvallei

Speel- en picknickweide

In de mooie vallei van de Molenbeek wandel je langs oude hoogstamboomgaarden. Op de korte wandeling, die speciaal werd uitgestippeld voor kinderen, kunnen ze naar hartenlust ravotten en dankzij een zoektocht, de speelvogelqueeste, alles ontdekken over bijen en fruit.

Uitrusten kan je in de leuke speel-en picknickweide. Je kan hier woelen in de poelen, met een schepnetje kan je op zoek naar alles wat er in de poelen leeft. Met takken bouw je zelf een leuke hut!
Breng je picknick mee en rust even uit aan de grote picknick-tafels.

Hier bevindt zich eveneens de nieuwe gigantische glijbaan die over de Molenbeek glijdt. Kinderen zoeven er na een klim door een netten-tunnel naar beneden via een buis van 15 meter lang. Het speeltoestel is overigens volledig opgetrokken uit duurzame, kwalitatieve en veilige materialen.

De fruitvallei is een absolute aanrader voor een gezellig dagje uit in de streek met het hele gezin. Na een fikse wandeling in de groene vallei, kan jong en oud zich uitleven op de superleuke glijbaan. Een must-do en gegarandeerd plezier in deze mooie omgeving.

Praktisch

Je vindt de fruitvallei achter het station van Sint-Truiden, bereikbaar via Fabriekstraat (parking achterkant station of in de Fabriekstraat) Volg dan de Volmolenweg. In dit straatje wandel je langs de volkstuintjes, hier hebben verschillende mensen uit de stad een stukje grond waar ze hun eigen groenten telen.

Copyright 2024 - Privacyverklaring