×

Fruitverhaal 2

Veerle Vanhoof (+- 50 jaar oud)

Ik heb altijd interesse voor fruitverwerking gehad. In die zin dat wij thuis graag appelsap dronken. Ik vertel dat altijd als ik mijn verhaal hier doe bij de bedrijfsbezoeken ook. Toen onze kinderen klein waren perste ik appelen met een centrifuge, een sapcentrifuge. Maar natuurlijk, hoe meer kinderen, hoe moeilijker en omslachtiger. Een appelsien dat perst ge rap uit met een klein perserke. Maar een sapcentrifuge daar is veel schoonmaakwerk aan achteraf. En toen beslisten wij om na de pluk de laatste palox appelen naar een loonperserij hier in de buurt te brengen. En dan hadden wij ons eigen appelsap. En al vlug werden wij het huisje van het appelsap. En de kinderen die hier kwamen vonden dat geweldig lekker en de kennissen, de familie en iedereen zei; da is goed, dat moet je zelf beginnen doen. En zo is die interesse wel gekomen. En dan hebben wij een aantal jaren geleden eigenlijk op nen hots en ne pots gezegd van ik geef mijn job op, wij gaan met dat appelsap beginnen. En zo is het PIPO appelsap begonnen. Wij zijn dat in kleine flesjes gaan doen, dat appelsap. We hebben dan nog een paar andere smaken gecreëerd, met kersensap, met sinaasappelsap zodat de kinderen keuze krijgen en zo gaan wij de kinderen leren appelsap drinken. Dat was en is een beetje mijn, euh missie is een groot woord, maar ik ben daar nu nog altijd van overtuigd.

 

Nederlands

 

Deutsch

 

Français

 

English

Copyright 2024 - Privacy - Disclaimer