×

Gault&Millau Haspengouw

Nieuwe en unieke Gault&Millau regiogids maakt wegwijs in Haspengouws terroir

Haspengouw zet zich als culinaire hotspot op de kaart met de nieuwe Gault & Millau gids “A taste of Haspengouw”

De splinternieuwe culinaire gids van Gault&Millau ‘Heerlijk Haspengouw’ belooft een smaakvolle reis naar de leukste restaurants, verrassende eetadressen en karaktervolle overnachtingen in de regio. Deze culinaire bijbel voor Haspengouw werd in het kader van het EFRO-project ‘Ondernemerschap in het productieve landschap’ ontwikkeld en bundelt lokale producenten, gastheren en chef-koks die de meest authentieke streekproducten bereiden die je zowel op je bord als in je glas kunt proeven.

Met een zorgvuldige selectie van lokale producenten en Haspengouwse belevingen zet de nieuwe Gault&Millau-gids de Haspengouwse culinaire streekidentiteit op de kaart bij het brede publiek. Want het zuidelijkste deel van Limburg kenmerkt zich door het enorme aanbod aan kwaliteitsvolle lokale producten, geteeld en verwerkt door gepassioneerde vakmensen. Met deze Haspengouwse sterproducten gaan lokale chefs maar al te graag aan de slag om smaakvolle lokale gerechten te bereiden, vergezeld van de roemrijke sappen en almaar populairdere wijnen. In de gids passeren ook de bijzondere gastvrouwen en -heren de revue die fier zijn op Haspengouw en gasten daar graag van laten meegenieten

Collector’s item

De gids fungeert als een ‘must-have’ voor iedereen die een trip naar Haspengouw plant. De gids neemt je mee op sleeptouw door de boeiende Haspengouwse landschappen en laat je kennismaken met het veelzijdige karakter van de streek. Je wordt als het ware ondergedompeld in de vruchtbare terroir en ontdekt bijzondere eetadresjes van de streek. Een volgend hoofdstuk bundelt de meest karaktervolle overnachtingsmogelijkheden waardoor je ten volle kan genieten van een meerdaags verblijf. Maar ook de schitterende wijndomeinen, waar vineuze parels geproduceerd worden, komen aan bod; net als andere lokale producenten die vanuit de Haspengouwse bodem tot op het bord brengen. Tot slot vind je in de gids ook authentieke belevingen die door jong en oud gesmaakt worden.

Haal de gids Gault&Millau ‘Heerlijk Haspengouw’ gratis af bij Toerisme Sint-Truiden!

Copyright 2024 - Privacyverklaring