×

Gelinden en Engelmanshoven

Heerlijke wandelingen in een kleurrijk decor

Deze typische landelijke dorpjes ten zuidoosten van Sint-Truiden bieden rust, stilte en natuur. Vul een picknickmand met lekkers en nestel je in het gras op één van de vele verborgen plaatsen. De natuurreservaten, mergelgroeven en wijngaarden vormen het ideale decor voor een verrassende ontdekkingstocht.

De startplaats om de plaatselijke wandelingen te ontdekken, is het Natuurhuis Haspengouw en is gevestigd in Gelinden. Het Natuurhuis is een wandel- en fietscafé én natuurinfopunt. ‘De Bottenwandeling’ brengt je langs de natuurreservaten Overbroek en Egoven. In de maanden mei tot augustus kan je er op zoek gaan naar moeras-vergeet-me-nietjes. Het is een moerasplantjes met elegante, helderblauw-witte bloempjes. (foto) Ook zijn er verschillende picknickplaatsen op de route. De wandeling van Gelinden loodst je langs ‘de Mergel van Gelinden’ en het mooiste uitzichtpunt van het dorp.

TIPS

  • ijssalon ’n Koud Kunstje: heerlijk ambachtelijk ijs
  • Aen tafel, gezelligheid en ambachtelijke lekkernijen van de streek
  • Kitsberg: Het bekende wijndomein Kitsberg, gelegen in Klein-Gelmen, heeft een groot gedeelte van zijn wijngaarden in Gelinden. De gunstige ondergrond die bestaat uit mergel en tuffeau is zeer geschikt voor bepaalde druivensoorten.
  • Kids: Speeltuintje in centrum van Gelinden

Niet te missen

Natuurhuis Haspengouw

Wijndomein Kitsberg

15, 17 en 18 augustus

Bottenwandeling Overbroek en Egoven

3 km - 5 km

Wandeling Gelinden – Overbroek

3 km - 9 km

Copyright 2024 - Privacyverklaring