×

Gezond van bij Ons | Fancy Fruit

Ambachtelijke producten

Agnes Jacobs groeide op tussen de fruitbomen van haar ouders en samen met haar man Luc startte ze haar eigen fruitbedrijf met appels en peren. In 2014 besloot het koppel om naast hardfruit ook zachtfruit te telen en begonnen ze met de verkoop thuis en op de boerenmarkt. Nog wat later breidde het bedrijf verder uit en begonnen ze ook fruit te verwerken.

Vandaag verkopen Agnes en Luc niet alleen verschillende soorten Haspengouws fruit, maar ook hun eigen ambachtelijke vruchtensappen, confituur, siroop en likeur onder de merknaam ‘Gezond van bij ons’. Enkele toppers zijn de Haspengouwse appel-, peren-, kersen- en pruimenconfituur, Haspengouwse kersen op kriekensap, perenadvocaat en – likeur en de vlierbloesemsiroop!

Een greep uit het gamma van Fancy Fruit is te koop in de streekproductenwinkel van Toerisme.

Voor het volledige aanbod kijk op www.gezondvanbijons.be of stop even langs de automaten van Fancy Fruit, Heide 97 in Sint-Truiden.

De fruitautomaat wordt bezocht door talrijke fietstoeristen via het fietsroutenetwerk. (knooppunten in de buurt: 172 – 175 – 150)

 

Bloesemterras

Zondag 24 april: Bloesemopendeur
Van 10u tot 17u doorlopend
Rondleiding om 10u, 13u, 15u
Gratis toegang

Fruitige bezoekjes

Zondag 3 en 10 april – afgelopen
Om 14u en om 15u

5 euro p.p. (kind < 6j gratis)
of 10 euro incl. taart en koffie (kind <6j: 5 euro)

De gids leidt je rond en stelt het fruitbedrijf voor. Je krijgt een interessante toelichting in de boomgaard.
Daarna begeleidt de gids je tot aan het startpunt van de wandeling (± 3 km) en kan je de bloesemwandeling op eigen tempo afleggen aan de hand van de bewegwijzering. Optioneel kan je nog genieten van een stukje Haspengouwse taart en koffie als afsluiter.

Prijs

Rondleiding incl. fruitpakket: 5 euro per persoon (25 personen/groep)

Rondleiding inclusief fruitpakket + koffie en taart als afsluiter: 10 euro per persoon
duur: 2 tot 2,5 u

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer