×

Kerkom-bij-Sint-Truiden en Bevingen

Legendarische kastelen en zalige streekproducten

Ten zuiden van de stad kronkelt de Cicindriabeek door de glooiende Droog-Haspengouwse heuvels. Kerkom-bij-Sint-Truiden en Bevingen liggen midden in dit betoverende landschap: deze dorpjes nodigen uit tot heerlijk lange wandelingen, proeven van streekbiertjes en bewonderen van één van de talrijke kastelen.

Kerkom-bij-Sint-Truiden ligt in Droog-Haspengouw, in een kastelenlandschap en in de vallei van de Cicindria, dat beschikt over een mooi wandelgebied.

Een paradijs voor liefhebbers van plaatselijke streekproducten en natuurlijk schoon.
In de vallei van de Cicindria ligt ook het kasteeldorp Kerkom, beschermd als erfgoedlandschap. De brouwershoeve in Kerkom is meer dan een brouwerij of een hoeve. Het is de gedroomde pleisterplaats geworden van wandelaars, fietsers, bierproevers en levensgenieters. Langs de weg richting Gingelom stallen verschillende streekproducenten hun beste producten uit, even waan je je in Frankrijk.

Wil je meer weten over de fruitteelt in Haspengouw bezoek dan zeker PC Fruit en fruitbedrijf Pipo Appelsappen.

Wie het gebied te voet wil verkennen, kan het wandelgebied van Straeten met haar kindvriendelijke queeste ontdekken. Op deze historische plaats, daar waar Sint-Truiden ontstond aan de oevers van de vruchtbare Cicindria, vinden we nog steeds belangrijke archeologische vondsten. Gebruik je speurdersoog en wie weet! Enkele vondsten zijn te bewonderen in het stadhuis op de Grote Markt. Onderweg kom je ook het wachtbekken ʻde dorpsweideʼ tegen, dit om de wateroverlast in Bevingen en in de stadskern van Sint-Truiden bij noodweer te verkleinen.

TIPS

Kalender

Kamperen onder de bloesems bij Fruitbedrijf Pipo : 19 april 2019
Bloesemlounge PIPO: 7, 14 en 28 april 2019
Bloesemlounge PIPO: 5 mei 2019
Kermis Kerkom: 15 augustus 2019
Binkfeesten brouwerjj Kerkom: 16, 17 en 18 augustus 2019
Kermis Bevingen: 22 september 2019

PIPO appelsappen | Fruitbedrijf Porreye

Brouwerij Kerkom

PC Fruit

Copyright 2021 - Privacy - Disclaimer