×

Haspengouwse thee

Bloesemmelange en perenvuurmelange

Cindy Bex, herboriste en kruidenverwerkster van ‘De Kleine Theeboom’, bracht 2 heerlijke theekruiden op de markt. De thee is verpakt in biologisch afbreekbare zakjes die gemaakt zijn van landbouwafval. De theekruiden zijn voornamelijk van biologische afkomst.

Bloesemmelange is een kruideninfuus waarbij de link wordt gelegd naar onze mooie bloesemperiode. In deze theemengeling zijn geurige vlierbloesems verwerkt, net als zachte linde- en meidoornbloesems. Appelstukjes en citroengras zorgen voor extra smaak en een frisse touch. De thee kan zowel warm als koud gedronken worden.

Perenvuurmelange, de naam doet meteen een belletje rinkelen en doet ons denken aan ‘perenvuur’ of de ‘perenvuurbacterie’, die vooral planten, struiken en bomen uit de rozenfamilie gaat aantasten, zoals de meidoorn, framboos, aardbei,… De herboriste koos toch voor deze benaming voor haar thee, ze wil hiermee de link leggen naar de kruiden die gebruikt werden voor de melange; hibiscus, rozenbottel, framboosblad en stukjes peer. ‘Vuur’ verwijst naar ‘warmte’, samen met gember en kaneel een heerlijke combinatie.

Copyright 2024 - Privacyverklaring