×

Heers

Kom jouw Heers beleven!

Heeft Heers unieke troeven voor een onvergetelijk verblijf? Absoluut! Rust, gastvrijheid, natuur, geschiedenis en héél veel mogelijkheden om met je gezin de ultieme ontspanning te beleven. Als een volle fruitmand waaruit je de lekkerste ervaringen plukt. Kom en herontdek het plezier van ongestoord genieten.

Heers is vooral bekend om zijn kasteel uit de 13e eeuw. In de 11 deelgemeentes en dorpjes rond Heers is het rustig vertoeven. Dit is een stukje puur Haspengouw. Een bezoekje waard zijn: het kasteel van Heks, het dorpsplein van Mettekoven en de Katarakt-hoeve in Klein-Gelmen. Tijdens een fietstocht kan je de mooie uitgestrekte landschappen bewonderen met onderweg typisch Haspengouwse vierkantshoeves. Kijk op  www.heers.be/toerisme voor meer info.

Tuinen van kasteel Hex

In Heers-Heks vind je één van de mooiste en best bewaarde landgoederen in België. Kasteel Hex is bekend om de stijltuinen, de historische moestuin (met nog in gebruik zijnde groentekelder) en het landschapspark van Louis Fuchs. De open tuin- en plantendagen, met gespecialiseerde kwekers en aanbod van topkwaliteit tuinmateriaal, zijn een begrip waarvoor liefhebbers en specialisten van overal komen.

Open tuin- en plantendagen Hex :
vrijdag, zaterdag en zondag 3, 4, 5 juni 2022
Zaterdag en zondag 10 en 11 september 2022

Kasteel Hex, Heers (Heks)
www.hex.be

Copyright 2024 - Privacyverklaring