×

Helsh(ea)ven

Aan de Galg, op het hoogste punt van Helshoven, kan je vanaf nu genieten van een adembenemend uitzicht over het Haspengouwse landschap.
Kunstenaar Frits Jeuris ontwierp hiervoor een unieke creatie gemaakt van tientallen gekapte fruitbomen uit de omgeving.

Het jongste platform biedt nog een tikje meer. Het is ingebed in ‘Helsh(ea)ven’, een kunstwerk uit hout van 90 hoogstamkersenbomen van vijftig jaar oud. Die vielen eind 2016 ten prooi aan het Little Cherry Virus, een besmettelijke plantenziekte die te kleine vruchten bij kersen veroorzaakt. Nu krijgen de gekapte bomen een tweede leven. Het werk symboliseert het dynamische landschap van Haspengouw.

Het is naast de abdijtoren, de viersprong in Nieuwenhoven, de Honsberg in Zepperen en het panoramabassin in Velm ook het vijfde panoramapunt langs het routenetwerk van Haspengouw.
Kijk hier voor een overzicht van alle uitkijkpunten.

Tip!

Tegenover de kapel van Helshoven vind je Hoevecafé Heirbaan66. Je kan op het gezellig terras terecht voor een heerlijke koffie, bier, wijn of frisdrank. Daarnaast verkopen ze (o.a. eigen geteeld) fruit en streekproducten. Op warme dagen ook ijsjes verkrijgbaar. Van bloesem tot oogst kan je er genieten van de Loonse Loungebar 66, een prachtige lounge temidden van de Haspengouwse velden. Zeker een bezoekje waard!

Copyright 2024 - Privacyverklaring