×

Jerom Winery

Steeds meer Haspengouwse fruittelers diversifiëren door wijnranken aan te planten, onder meer omwille van het wijzigende klimaat.
Jerom Winery, opgericht door Jerom Houben, maakt van deze druiven duurzame kwaliteitswijnen. Samen werken de Haspengouwse fruittelers en Jerom Winery aan gezonde, residu-arme wijnen die bovenal héél erg lekker zijn. Jerom kreeg van zijn vader, prof. Dr. Ghislain Houben, wijnbouw als het ware met de papfles mee. Vandaag runnen zij samen domein Hoenshof. Ze wonnen meermaals de verkiezing ‘Beste Belgische Wijn’.

Ontdek en proef op je eigen tempo

Vraag in Heirbaan 66 (Helshovenstraat 18, Borgloon) naar de extra wijnbeleving. Je ontvangt een kaart (gratis) die je rond de hoeve en de wijngaarden zal leiden.

Rondleidingen met proeverij

Aan de hand van een virtuele film en uitleg doorheen de wijngaard laat Jeroen je zien wat er zo uniek is aan wijn maken in België. Na deze beleving kan je plaatsnemen voor de degustatie. Drie verschillende wijnen om je zintuigen ten volle te benutten! Bekijk, ruik en proef de Haspengouwse terroir.

Prijs: 10 euro pp.

Kijk hieronder voor vaste data of contacteer Jerom Winery voor een afspraak met je groep:

Helshoven – Genieten van rust en natuur in het hartje van Haspengouw

Tip

Jerom Winery verzorgt de wijnen in de Hels(hovens)e loungebar 66 van Heirbaan66. Hier proef je de Belgische pareltjes, die we uitbrengen onder de labels: ‘wijndomein Hoenshof’, ‘wijngaard kasteel van Rullingen’, ‘Land van Nectar’ en ‘Jerom Winery’.

 

 

Niet te missen

Heirbaan66

Sterke Appel

Hels(hovens)e wijnvat

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer