Truiense kattenkop
Er was eens lang geleden een Truiense bakker die het zonde vond een overschot aan deeg weg te gooien. Zijn dochtertje was dol op katten en hij verraste haar met een gebak in de vorm van een kattekop. Twee streekproducten werden verenigd: appel en brooddeeg. Iedereen was dol op de lekkere kattenkop.
Benodigdheden deeg
- 250 gr bloem
- 1 dl melk
- 10 gr suiker
- 20 gr gist
- 60 gr boter
- 5 gr zout
Extra
- 4 appels
- kristalsuiker
- eigeel
Bereiding
- Maak een deeg van alle bovenstaande benodigdheden en laat dit dan 20 minuten rijzen
- Intussen schil je de appels en boor je het klokhuis uit
- Rol het deeg uit tot een vierkant van 30 cm en verdeel in vier
- zet iedere appel op een vierkant , vul de holte met suiker en een weinig stroop
- vouw het deeg over de appel en bestrijk met eigeel
- Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C
Daarna smullen maar!
Tip: Eet de kattenkop lauw met een bolletje vanille-ijs!