×

Kindvriendelijk museum

Museum DE MINDERE

Voortaan kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders of andere begeleiders het museum verkennen aan de hand van ‘Vik en Vera’.

Vis Vik voor de kleuters van 3 tot 6 jaar in gezinsverband.

Zin om met je familie het museum te verkennen? De opdrachten van Vik de Vis zijn te vinden in de grijze valiesje doorheen de vaste collectie. Puzzelen, liedjes zingen, tekenen van en kijken naar de kunstwerken, en dat op maat van kleuters. Kom het zeker eens proberen!

Wanneer: Tijdens de openingsuren
Kostprijs: gratis

Vera de vogel voor kinderen van 6 tot 12 jaar in gezinsverband

Heb je zin in doe-opdrachten die net dat tikkeltje meer van je vragen? Kom naar het museum. De opdrachten van Vera de vogel vind je in de grijze valiesje doorheen de vaste collectie. Kan jij een boom nadoen? Of een patersknoop leggen? Probeer het uit in het museum.

Wanneer: Tijdens de openingsuren
Kostprijs: gratis

Kinderfeestjes ‘ridders en jonkvrouwen’

Zin in een verjaardagsfeestje in het museum? Dat kan in het thema ‘ridders en jonkvrouwen’. Wist je dat sint Franciscus eerst ridder wilde worden? Misschien wil je dat ook wel eens proberen. Op dit feestje geven we een snelcursus ridder of jonkvrouw. Je maakt een schild en een zwaard of een punthoed en een staf. Allerlei opdrachten bepalen of je uit het juiste hout gesneden bent om ridder of jonkvrouw te worden.

Verjaardagsfeestje voor maximaal 12 personen (feestvarken inbegrepen) – 60 euro voor de gids en 2 euro per kind. Drie weken op voorhand te reserveren. Indien gewenst met taart en fruitsap of chocomelk (+ 5 euro per persoon)

‍reservatie: info@demindere.be

Knutselateliers en workshops

Tijdens de schoolvakanties organiseert museum DE MINDERE knutselateliers en workshops.

Kijk op www.demindere.be voor meer info.

Alle knutselateliers en workshops zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar, van 14u tot 16u.
Kostprijs: 5 euro per kind, materialen inbegrepen.
Begeleidende volwassenen mogen gratis mee.
Inschrijven: info@demindere.be of 011 67 29 71 (max. 15 deelnemers, volzet = volzet)

Copyright 2024 - Privacyverklaring