×

LOCkUS

LOCk US biedt een leuk en opwindend avontuur dat perfect is voor teambuildings, scholen, bedrijven, vrienden, families, gezinnen, vrijgezellenfeesten en nog zo veel anderen! Gebruik je logisch redeneervermogen en puzzelskills om binnen de tijd te ontsnappen.

Je zakenpartner is gegijzeld. Help zijn dochter het losgeld te vinden!

Londen 1932, je zakenpartner en jachtmaatje Louis is ontvoerd door het meesterbrein dat zichzelf ‘The Pig’ noemt. Je had met Louis afgesproken, maar hij is niet thuis. Zijn dochter is er wel en vraagt jullie even te wachten in de woonkamer. Plots rinkelt de telefoon en krijg je het nieuws dat Louis is ontvoerd en dat er losgeld wordt gevraagd. De opdracht die ‘The Pig’ je geeft is heel simpel: kraak de kluis en breng hem het geld. Pas dan laat hij Louis vrij. Gelukkig heeft Louis allerlei puzzels, raadsels, codes en hints verstopt om te kluis te kraken. Oohja, je hebt ook maar één uur de tijd, want dan knalt ‘The Pig’ Louis overhoop.

Slagingspercentage: 40%
Moeilijkheidsgraad: 4/5
Aanbevolen minimum leeftijd: 12 jaar (kinderen onder 16 jaar moeten begeleid zijn door een volwassene)
Speeltaal: Nederland, engels

Circus Animali

Circus Animali, het circus dat beroemd werd met hun sensationele dierenstunts, slaat z’n tenten op in Sint-Truiden! Jarenlang trokken ze door Europa met hun befaamde acts. Sinds enkele jaren zijn dieren niet meer toegelaten in circusshows en gaan de verkoopcijfers van het circus in het rood. Toch blijft  het circus doorgaan zonder zichtbare financiële problemen. Er gaan nu geruchten dat het circus blijft bestaan door enkele louche zaakjes achter de schermen.

De politie plant een inval tijdens hun periode in Sint-Truiden. Jullie kruipen in de huid van de rechercheurs en krijgen een huiszoekingsbevel van één uur. Zoek uit wat er aan de hand is!

Slagingspercentage: 50%
Moeilijkheidsgraad: 3,5/5
Aanbevolen minimum leeftijd: 16 jaar
Speeltaal: Engels

R.I.P.

Jarenlang was professor Kempeneers een wereldautoriteit in de farmaceutische wetenschappen. Op een gegeven moment stond hij zelfs dicht bij een doorbraak naar een medicijn om de doden weer tot leven te wekken. Zo dicht… maar hij kon het nooit afmaken. Enkele mislukte experimenten dreven hem tot wanhoop. Van geniale geleerde naar gekke kwakzalver in een vingerknip.
Na de dood van zijn vrouw trok hij zich terug in een klooster en werd diepgelovig. Verhalen kwamen naar buiten. Volgens de overlevering probeerde hij tot zijn laatste dagen zijn medicijn te vervolledigen door middel van christelijke en zelfs satanische rituelen. Zijn jonge dochtertje verbrak hierdoor alle contact en er werd nooit nog iets van haar vernomen.
Vandaag de dag ligt hij begraven in een graftombe in het klooster waar hij zijn laatste dagen sleet. Zijn kist is vrij te bezoeken, Als soort van bedevaartsoord voor aanhangers van zijn theorieën. Let wel op! De abt van het klooster zegt dat er een vloek op de crypte rust. Volgens de abt laat de geest van professor Kempeneers enkel bezoekers naar buiten die zijn levensmissie kunnen voltooien. Volgens sommigen een verzinsel om vele kijklustigen weg te houden uit het rustige klooster. Zeer doeltreffend, want tot op heden durfde niemand de graftombe te betreden… jullie wel?

De abt laat slechts twee bezoekers tegelijk naar binnen.

Volgens de legende kan je de crypte pas verlaten wanneer je het medicijn hebt voltooid, hoe lang dat duurt hangt van jullie af. Gemiddeld spreken we over 50 minuten.

Het klooster waarschuwt dat sommige bezoekers de crypte als ‘spannend’ kunnen ervaren.

Het klooster laat ook geen deelnemers onder de 16 jaar naar binnen, dit voor hun eigen veiligheid. De abt wil niet verantwoordelijk zijn voor eventuele nachtmerries.

 

Copyright 2024 - Privacyverklaring