×

Sint-Truiden by Lights

Sint-Truiden by Lights XL zaterdag 11 december

We zijn weer gestart met hét lichtspektakel van Haspengouw!

Tijdens de wintermaanden lichten historische gebouwen en monumenten in de hoofdstad van Haspengouw sfeervol op. Plaatselijke kunstenaars vertellen hun verhaal met licht en beroeren je emoties. Dompel je onder in een subtiel lichtspel en beleef hoe een gewone wandeling een onvergetelijke ervaring wordt.

Met het wandelplan (route 5,5 km) bewandel je op eigen tempo de uitgestippelde route.

Kom samen met je gezin, familie of vrienden Sint-Truiden op een verrassende en originele manier ontdekken.

Videomapping

Dit jaar kom je verschillende nieuwe projecties tegen op het parcours, één ervan is videomapping. Met een immense videoprojectie wordt weergegeven waar Sint-Truiden voor staat. Mis het zeker niet!

Voorstellingen iedere editie: 19u, 19u30, 20u, 20u30, 21u, 21u30, 22u

Sint-Truiden by Lights XL

Ben je benieuwd naar het verhaal achter deze mysterieus verlichte monumenten? Wandel dit betoverend parcours dan zeker eens met een gids. De gids ontvangt je met een drankje en neemt je mee tijdens een rondleiding. Onderweg kan je nog genieten van een heerlijke tas soep.

Prijs: 12 euro per persoon, kind <3j gratis (minimum 15 deelnemers)

Inschrijven is vereist en kan hier.

Sint-Truiden by Lights & Music

Tijdens de edities van Sint-Truiden by Lights & Music vind je op de route enkele locaties met extra muzikale beleving. Van pop tot klassieke muziek: lokale artiesten zorgen voor een unieke sfeer in een origineel decor. Bovendien vind je die dag op de route extra beleving, kleurrijke lichtanimaties en een supergezellige sfeer. Wees er zeker bij!

Data: zaterdag 20 november 2021, 18 december 2021, 22 januari 2022, 19 februari 2022

Toegang is gratis.

Veiligheidsmaatregelen

  • Het dragen van een mondmasker is VERPLICHT op de route van Sint-Truiden by Lights op alle binnen én buitenlocaties.
  • Covid Safe Pas zal gevraagd worden bij het betreden van de binnenlocaties.

Programma zaterdag 20 november

GROENMARKT – Dansende Fonteinen

Om 19u en 21u komen de fonteinen tot leven en vindt er een licht-en geluidsspektakel plaats. De muzikale compositie is het werk van Truiens slagwerker en componist Carlo Willems

ABDIJTOREN – Moving Fire Arts

Moving Fire Arts verlicht jullie wandeling met haar magische LED acts. De variabele kleurpatronen die de artiesten op een kunstzinnige en dansante wijze neerzetten, brengt deze koude nacht ongetwijfeld meer sfeer en magie bij. Een visuele prikkeling of proevertje, waar je even bij stilstaat … of gewoon opsnuift en weer verder gaat.
Doorlopende act

ACADEMIEZAAL – James Malikey

Benjamin Ceyssens, beter bekend onder zijn artiestennaam James Malikey, won eind 2019 Belgium’s Got Talent met zijn eigen muziek. Tijdens Sint-Truiden by Lights & Music brengt hij voor jullie zijn eigen filmische composities die perfect aanvullend zijn bij een wandeling met prachtige lichten. Via deze link krijg je alvast een voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=98Ogz2mRpz0

Muzikale intermezzo’s om 19u-19u30-20u-20u30-21u-21u30

KAPUCIJNENKAPEL – Rob & Charlotte

Akoestisch gestripte en jazzy lounge covers van hedendaagse hits tot klassieke meezingers, gebracht in een intieme setting door Truienaars Charlotte Van Hove en Rob Vandenborne.
Doorlopend!

Tip: geniet van extra lichtanimatie op de Hoge Veser , door DSV Rent

VEEMARKT – Gloomchaser

Gloomchaser maakt zijn eigen composities, tracks en beats. Voor deze gelegenheid geniet je van een duo dj-set waar techno, drum & bass, urban, jazz, lounge & chill-out muziek weerklinken onder de hallen.
Doorlopend!

Tip: ook de bar is geopend met dranken aan democratische prijzen!

 

 

 

BEGIJNHOFKERK – Ernst Band

ERNST maakt muziek die uit een film noir lijkt te komen. Hun songs zijn doorspekt met ijzingwekkend stemmenwerk, rafelige gitaren en spookachtig drums. ERNST brengt filmische jazz met een hoog David Lynch-gehalte. De muziek is gebaseerd op de gedichten van William Shakespeare, William Blake en Christina Rossetti.

Muzikale intermezzo’s om 19u-19u30-20u-20u30-21u-21u30

Tip: geniet van een opwarmer aan het kampvuur op het Begijnhof en een tas heerlijke soep
(te koop bij het Buurtcomité Begijnhof)

KIOSK – Stadspark – Koninklijke Fanfare Sint-Christina Brustem

In 2019 vierde de Koninklijke Fanfare Sint-Christina haar 140-jarig bestaan. De fanfare is dan ook één van de oudste verenigingen van Sint-Truiden, die nog steeds actief zijn. Sinds augustus 2006 staat de Koninklijke Fanfare Sint-Christina Brustem onder leiding van dhr. Peter Liesenborghs. Door de gedrevenheid en inzet van zowel dirigent als leden blijft de fanfare actief. Naast het opluisteren van plechtigheden zoals Wapenstilstand en de Nationale Feestdag, brengt de fanfare ook graag een concert ten gehore. De muziek varieert van klassiek tot hedendaags, kortom een programma waar iedereen van kan genieten.

Tip: het klein stadspark wordt omgetoverd tot een feeëriek avondterras door Circus Paljasso.
de Oud-Collega’s van de Stad Sint-Truiden zorgen voor de nodige opwarmers: warme choco, Glühwein of een jeneverke. Wees welkom!

SINT-GANGULFUSKERK – Myrtus Ensemble

Myrtus Ensemble telt zes leden verbonden door hun passie voor de muziek. Ze ontmoetten elkaar ergens 40 jaar geleden in wat toen nog de Stedelijke Academie voor Muziek & Woord heette. Ondertussen zijn ze vrienden geworden die hun vrije weekends samen doorbrengen om samen muziek te maken, gewoon omdat het leuk is en omdat het voldoening geeft als ‘het werkt’. Myrtus is een klein bloempje. Myrtus is een ensemble dat zich graag beweegt in het repertoire van de renaissance, barok en classicisme.

De leden: Hilde Vandenbrande (sopraan), Annemie Vandenbrande (blokfluit en sopraan), Stefaan Ottenbourgs (dwarsfluit), Els Goffings (hobo), Hilde Martens (viool) en Ivo Smets (orgel/basso continuo)

Muzikale intermezzo’s om 19u-19u30-20u-20u30-21u-21u30

Tip: geniet van extra lichtanimatie op de Kazernevest , door Magirus

TIENSEVEST – Wederzijds Genoegen ‘Jonas Van Esch’

Onderweg op de vesten, ter hoogte van de schaduwvlekken, kom je deze vrolijke entertainer met accordeon tegen. Hij is al jaren een graag geziene muzikant die moeiteloos voor gezelligheid en ambiance zorgt. Zing uit volle borst mee en waag je gerust aan een dansje OF wie weet heb je wel een verzoeknummer?
Doorlopend tussen 19u – 22u

Tag ons in je beleving op de route:
#toerismesinttruiden @toerismesinttruiden!

Copyright 2021 - Privacy - Disclaimer