×

Sweet Devotion

15 juli tot 15 november

SWEET DEVOTION

Expo over devotieprentjes met eigenzinnige helden van vroeger en nu

In deze nieuwe expo kom je oog in oog te staan met hedendaagse helden geportretteerd door de kunstenaars van de gelijknamige kunstwedstrijd. Kom de meer dan 200 eigenzinnige devotieprentjes bewonderen, waaronder verschillende werken van de Academie van Antwerpen en van de Academie van Haspengouw Beeld van Sint-Truiden.

Ben jij ook benieuwd welke figuren of afbeeldingen de kunstenaars hebben getekend, geschilderd, gecreëerd? Wie geeft hen vandaag moed, wat geeft hen kracht? Bij wie kunnen zij terecht? Wie troost hen? Bij wie of wat voelen ze verbondenheid? Bij welke figuur vinden ze rust en steun? Laat je inspireren door deze geheel nieuwe prentjes van kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland.

In de expo SWEET DEVOTION stelt DE MINDERE uit de meer dan 3.500 devotieprentjes die het museum bewaart ook een fascinerende selectie oude devotieprentjes tentoon, waaronder heel wat 17de eeuwse uit Antwerpen. De getoonde collectie bestaat zowel uit pareltjes van graveerkunst als uit voorstellingen die charmeren door hun eenvoudige, kleurrijke composities of door de voor ons soms mysterieuze onderwerpen. Maak kennis met de maandbriefjes, handprenten, uurwijzers van het lijden, het knip-en snijwerk en zoveel meer.

Je wordt door deze expo meegenomen in de geloofs-, denk- en gevoelswereld van onze voorouders en je ontdekt hoe we zeker ook vandaag, net zoals vroeger, dezelfde behoefte hebben aan liefde, vriendschap, zekerheid, troost bij verdriet en bescherming in nood.

Welkom op deze gratis expo van 15 juli tot en met 15 november 2022. Maandag gesloten.

Niet te missen

Museum De Mindere

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer