×

Truiense Nostalgie

vanaf 8 december

Creëer onvergetelijke kerstherinneringen tijdens ‘Truiense Nostalgie’!

Wie denkt aan kerst komt terecht in Sint-Truiden, al jaar en dag draagt de stad deze prachtige periode hoog in het vaandel. Maar dit jaar zal een uniek jaar worden, eentje zoals nooit eerder gezien. Het zal fantastisch worden. Er komt een heuse schaatsbaan in de kerk! – over een primeur in ons land gesproken, een kerstbomendoolhof op de Groenmarkt, stallen en kraampjes op de Grote Markt, De Warmste Tafel is er weer en prachtige beren vol lichtjes zullen over onze stad waken. Kortom, een uniek kerstconcept waarmee middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden uitpakt vanaf 8 december in het stadscentrum.

Schaatspret in de Minderbroederskerk

Beeld je in: lichtshows, kerstmuziek en het opwindende gevoel van schaatsen op een unieke locatie. Beleef de feestelijke sfeer van de kerstperiode door te komen schaatsen in de betoverende kerk van Sint-Truiden. De ideale kerstuitstap met het gezin. Een ervaring die jullie nooit zullen vergeten! Ook cultuur komt onder de aandacht, zo zal er in samenwerking met museum ‘De Mindere’ een tentoonstelling plaatsvinden gedurende de kerstperiode in de kerk. Zeker ook een bezoekje waard.

Naast de kerstboom op de Grote Markt, zal ook de duurzame kerstboom weer te bewonderen zijn als bar. Ook als ‘niet schaatser’ kan je dus volop genieten van deze unieke locatie met een hapje en drankje.

Waar: Minderbroederskerk, Minderbroedersplein 5, Sint-Truiden
Wanneer: van 8 dec 2023 t.e.m. 7 jan 2024
Toegangsprijs: 5eur indien eigen schaatsen, 7eur inclusief huur schaatsen

Verdwalen in de magie van kerst: het grote Kerstbomendoolhof

Een kerstavontuur voor jong en oud wacht op jullie op de Groenmarkt in Sint-Truiden. Met meer dan 400 schitterende kerstbomen die de weg wijzen door dit adembenemende doolhof van licht, geur en betovering. Vind jij de weg uit dit grote, ongeziene, Kerstbomendoolhof? Ja? Kom het bewijzen tijdens Truiense Nostalgie!

Maak herinneringen, maak plezier en geniet vooral maximaal van de kerstsfeer in Sint-Truiden.

Waar: Groenmarkt, Sint-Truiden
Wanneer: van 8 dec 2023 t.e.m. 5 jan 2024
Toegangsprijs: gratis

De Warmste Tafel bij de lokale horeca

Samen met familie, vrienden en/of collega’s dineren voor het goede doel? Het kan weer in Sint-Truiden! Het ‘Warmste Tafel’-concept is terug van weg geweest met dit jaar 15 deelnemende Truiense horecazaken die lekkere typische winterkost menu’s aanbieden om jou een hartverwarmende avond te laten beleven (per menu gaat er 5eur naar het goede doel!).

Vind alle deelnemende horecazaken en de te kiezen menu’s op www.shopandthecity.be/de-warmste-tafel-2023 en reserveer jouw Warmste Tafel via Tablebooker.

Waar: bij deelnemende horecazaken
Wanneer: van 8 dec 2023 t.e.m. 7 jan 2024
Menuprijzen: tussen 33eur-39eur/menu (inclusief 5eur t.v.v. het goede doel)

Kerst rond de Markt

Na het kerstshoppen zin in een heerlijke winterse Tartiflette met lekkere aardappelen van boer Kim Biets, oesters met Champagne, of toch liever enkele jenevertjes? Ga dan zeker eens langs de kerstchalets op de Grote Markt in Sint-Truiden tussen 15 en 31 december. Diverse kerstchalets worden er uitgebaat om jou die typische kerstmarktsfeer te laten beleven in Sint-Truiden.

Spreek af met vrienden en doe een kerst afterwork op de mooiste markt van het land.

Waar: Grote Markt, Sint-Truiden
Wanneer: van 15-31 december 2023
Toegangsprijs: gratis

Koopzondagen tijdens kerst

Zondag 10 en 17 december zijn gecommuniceerde koopzondagen en dan zullen nagenoeg alle Truiense handelaars hun deuren openen voor jouw ideale kerstcadeautjes.

Zondag 3 en 24 december zijn niet gecommuniceerd, maar vanwege het succes van Sinterklaas en Kerstmis zullen er toch handelaars de deuren openen met aangepaste openingsuren.

Het ideale kerstcadeau

Het is weer zover! Het vinden van het ideale kerstcadeau loopt niet altijd zoals gepland. Weet je dit jaar echt niet waarmee je jouw dierbaren een plezier doet? Denk dan eens aan een Shop & The City cadeaucheque! Je kan ‘m spenderen bij meer dan 100 handelaars; zowel bij handel, horeca als markt. En het gespendeerde geld blijft zo op Truiens grondgebied.

Koop je Shop & The City cadeaucheque bij dienst Toerisme op de Grote Markt of online via www.shopandthecity.be/cadeaucheque

Meer info en openingsuren via www.shopandthecity.be

Copyright 2023 - Privacy - Disclaimer