×

Velm

De mooiste uitkijkpost in de streek

Een tocht langs het fietsknooppuntennetwerk brengt je bij één van de mooiste uitkijkposten in de streek. Tussen de velden en boomgaarden zie je in de verte de drie torens van Sint-Truiden. Fiets of wandel je verder door Velm, dan ontdek je ook de oudste waterwinning in Limburg, waar natuurlijke bronnen het water naar de oppervlakte stuwen.

‘Aan de waterkant Velm’, de oudste waterwinning in Limburg is in juli 1897 ingehuldigd door koning Leopold II. Het unieke aan de waterwinning was en is nu nog altijd, dat natuurlijke bronnen het water naar boven stuwen. Alle inwoners van Velm genieten van hun eigen water uit deze belangrijke bron.

Het neoclassicistisch kasteel Peten uit de 19de eeuw is gerestaureerd en is nu een hotel met brasserie met de naam L’O de Vie. Het domein is getransformeerd tot een groots woon- en leefproject ‘Triamant Haspengouw’.

Ben je in de bloesemperiode al fietsend of al wandelend onderweg, dan moet je even halt houden aan de Belorta bloesembar. Even genieten van een heerlijke streekbiertje in een mooi kader. Je vindt de bloesembar tussen fietsknooppunt 186 en 359.

Velm is niet alleen fruit, iets buiten het centrum richting Gingelom, vind je de heerlijke hoevewinkel van Kamerijkhoeve/asperges Regalys. Hier kan je de lekkere, groene asperges kopen, verser vind je ze nergens. Heb je er je hart verloren, overnachten in deze prachtige hoeve kan, vraag het aan gastvrouw Bernadette.

TIPS

Niet te missen

Regalys Asperges

Copyright 2024 - Privacyverklaring