×

Natuurwandelingen

Ontdek de mooiste natuurwandelingen in Sint-Truiden

Voor de natuurliefhebber hebben we 7 wandelingen uitgestippeld langs de mooiste dorpjes en de meest rustieke plekjes in onze fruitstreek.
Alle wandelplannen zijn bewegwijzerd en tonen leuke stopplaatsen en fietscafés, picknickplaatsen en bezienswaardigheden op de route. Je kan ze hier gratis downloaden!

Waterburchtwandeling Ordingen
Wanneer je door het mooie landschap van Haspengouw rijdt, merk je al snel dat prachtige kasteeldomeinen jouw pad kruisen. Tijdens deze korte wandeling van ongeveer 3 km kom je in de schaduw van het machtige kasteel van Ordingen het gewone leven tegen.

Fruitvallei-wandeling
De fruitvalleiwandeling (3 lussen van 2 tot 10 km) voert je langs oude hoogstamboomgaarden. Je komt voorbij de Stayenmolen, de beekvallei van de Molenbeek, de brouwerij en stokerij van Wilderen en het wachtbekken Maasrode.

OPGELET!
Door werkzaamheden aan de rotonde van Stayen zal, vanaf 26 april 2022, de oranje wandeling van 7 km niet meer toegankelijk zijn.
De blauwe kinderwandeling van 2,9 km vertrekt nog steeds aan de Fabrieksstraat. Voor de rode wandeling start je het beste aan Brouwerij Wilderen, parking Zoutleeuwsesteenweg. Hier volg je een kortere, omgeleide wandeling van ongeveer 8 km.

Perenboomgaardwandeling
De wandeling (8,5 km) vertrekt aan de Sint-Genovevakerk in Zepperen en brengt je via de boomgaarden richting Hoepertingen naar Kasteel Mariagaarden en terug.

Wandeling ‘Groot Genot’ Groot-Gelmen
Holle wegen, boomgaarden, geologische sites, Romeinse geschiedenis, de kapel van Helshoven, kasteel de la Motte, prachtige vierkant hoeves… Een uniek wandelgebied (2 lussen van 6 tot 9 km) met als trekpleister ‘de Zwaan’, de oudste herberg van Limburg.

Wandelgebied Kerkom en Muizen
Tijdens de wandeling van 5 km in de kerkdorpen Kerkom en Muizen staan de holle wegen, de weidse velden, de laagstamboomgaarden en de kastelen centraal.

Wandel in de Cicindriavallei langs Romeinse wegen
Sint-Truiden ontstond aan de oevers van de Cicindria. Langs de kronkelende beek kies je uit diverse wandellussen. Geniet van pas gerenoveerde holle wegen, vergezichten en boomgaarden, kastelen en kapelletjes en dorpscafés. Je kiest voor de route van 2,9 km of 5,7 km.

De ‘botten’wandeling natuurreservaten Overbroek en Egoven
Wandel 3 km of 5 km langs 2 natuurreservaten en het land van Zuyl, een kalkrijk grasland dat jou bekoort met kalkminnende planten zoals kattendoorn, wilde narcis, rapunselklokjes, … Je start aan Natuurhuis Haspengouw waar je alles te weten komt over de Mergels van Gelinden.

Wandeling Gelinden, natuurreservaat Overbroek
Deze wandeling (3 of 9 km) brengt je langs typische Haspengouwse landschappen en het natuurreservaat Overbroek. De fleurige boomgaarden staan er alom. Je komt langs de vallei van de Steenbornbeek, een gemeentelijk natuurgebied. Voor de fervente natuurwandelaars kan deze wandeling in 1 lus gecombineerd worden met de ‘botten’wandeling. (+/- 13 km)

 

 

 

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer