×

Wijndomein Helshoven | Jerom Winery

Domein Helshoven biedt de ideale setting voor wijnbeleving. Deze historische vierkantshoeve met wijndomein van Geert en Sofie is de ideale ‘cellar door’ voor wijnbouwer Jeroen Houben. Met als motto “We Rebel Like Hell” trapt Wijndomein Helshoven tegen heel wat heilige (wijn)huisjes. Veel wijnen zijn anders dan de meer klassieke wijnen. Denk maar aan niet-gedegorgeerde mousserende wijnen “Méthode Rebelle”, wijnen gerijpt op graniet en kersenhout, wijnen vergist met brett (lambiekgist), blends op basis van nieuwe en klassieke druivenvariëteiten, blends van druiven- en fruitwijnen … Ook de vormgeving is anders; zo worden de wijnen gebotteld in champagneflessen met kroonkurk en krijgen ze wel heel bijzondere namen mee.

Jerom Winery, opgericht door Jeroen Houben, maakt van deze druiven duurzame kwaliteitswijnen. Samen werken de Haspengouwse fruittelers en Jerom Winery aan gezonde, residu-arme wijnen die bovenal héél erg lekker zijn. Jerom kreeg van zijn vader, prof. Dr. Ghislain Houben, wijnbouw als het ware met de papfles mee. Vandaag runnen zij samen domein Hoenshof. Ze wonnen meermaals de verkiezing ‘Beste Belgische Wijn’.

Ontdek en proef op je eigen tempo

Vraag in Heirbaan 66 naar de extra wijnbeleving. Je kan de geheimen achter de wijnpassie ontdekken en inschrijven op degustatie momenten voor een verrassende rondleiding. Uiteraard zijn er ook programma’s mogelijk voor groepen in een uitgebreider concept.

Rondleidingen met proeverij

Aan de hand van een virtuele film en uitleg doorheen de wijngaard laat Jeroen je zien wat er zo uniek is aan wijn maken in België. Na deze beleving kan je plaatsnemen voor de degustatie. Verschillende wijnen om je zintuigen ten volle te benutten! Bekijk, ruik en proef de Haspengouwse terroir.

 

Niet te missen

Domein Helshoven

Hels(hovens)e wijnvat

Copyright 2024 - Privacyverklaring