×

Zomeravonden

7 tot en met 11 augustus

Comedy, concerten, theater en een familiedag in openlucht!

Woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus
Tuin Minderbroederklooster

De Zomeravonden van CC de Bogaard zijn terug voor een vierde editie. We zetten ons podium opnieuw op in de tuin van het Minderbroedersklooster tegenover CC de Bogaard.

Van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus kan je er in openlucht en met een drankje komen genieten van muziek, theater, comedy en een familienamiddag. Met gezellige zomerbar en dj!

WOENSDAG 7 AUGUSTUS – 20U15
THEATER: DE MISKENDEN
LAZARUS / GÜNTHER LESAGE, GREG TIMMERMANS EN STEFAAN VAN BRABANDT
10 euro

Twee vrienden, de mislukte kunstenaar Kris D’Hondt en zijn oud-docent Beeldende Kunsten Mark Vanneste spreken maandelijks af om steeds hetzelfde, van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie doortrokken gesprek te voeren. Het is een ritueel geworden, het biedt troost en houvast. Ze fulmineren tegen de media, de culturele elite en de patsers uit de showbizz. Ze sparen niets en niemand. Ook zichzelf niet. Bijtend, confronterend , maar bovenal geestig en opgewekt, doorspekt met humor en ironie.

DONDERDAG 8 AUGUSTUS – 20U15
COMEDYNIGHT: BERT GABRIËLS, PETER HENS & KEVIN VAN DEN EYNDE
10 euro

Bert Gabriëls gaat de moeilijke thema’s van vandaag niet uit de weg, maar bekijkt ze met een open geest; klimaat, social media, duurzaamheid, het drukke werkleven, internationale communicatie, digitalisatie… Hij raakt gevoelige snaren, maar reikt ook oplossingen waar iederéén blij van wordt. Peter Hens speelt vrolijke liedjes, afgewisseld met geslepen moppen en leuke verhaaltjes. Kevin Van den Eynde is naast gymleerkracht al negen jaar stand-up comedian. Met een comedy set vol zelfspot en publieksinteractie weet hij het publiek te entertainen.

VRIJDAG 9 AUGUSTUS – 20U15
JAZZCONCERT: ZWORNTURF
10 euro

Drie titanen van de Belgische jazz komen hun nieuwe supergroep voorstellen. Met Zwornturf laten saxofonist Frank Deruytter, toetsenist Jozef Dumoulin en drummer Dre Pallemaerts een heerlijke fusie van manische bebop, offbeat hard-bop, of zelfs heavy metal swing vol finesse op je los.

ZATERDAG 10 AUGUSTUS – 19U
MICHELLE DAVID & THE TRUE-TONES
VOORPROGRAMMA: AFFAIRE, CONCRETE MINDS
10 EURO

Michelle David & The True-Tones is een waar feest voor liefhebbers van soul, gospel, funk en blues. De indrukwekkende strot van frontvrouw Michelle David blaast je als een warme tornado omver, met achter haar een band die harder swingt dan de wereldkampioen kogelstoten.

In het voorprogramma ontdek je twee jonge bands. Affaire brengt elektronische-punk-meteen- hoek-af in de stijl van Suicide. Concrete Minds opent de avond met hun aanstekelijke Britpop. Dit is een staand concert.

ZONDAG 11 AUGUSTUS – 10U30
KLASSIEK APERITIEFCONCERT: VOCAAL ENSEMBLE PSALLENTES O.L.V. HENDRIK VANDEN ABEELE – VOX ANGELI
10 euro

Met Psallentes hebben we op de slotdag van de zomeravonden engelen op bezoek in de kloostertuin. Niet alleen klinken de zangeressen als engelen, ze brengen voor ons ook ‘engelenmuziek’, zoals van Clemens non Papa, maar ook muziek uit de 12de eeuw (Codex Calixtinus), de 14de eeuw (Messe de Tournai) en de 19de eeuw (Abide with me). Voor het concert verwelkomen we je graag met een lekker aperitief!

ZONDAG 11 AUGUSTUS – 14U-18U
FAMILIENAMIDDAG MET ZANNEMIE, CIRQUMSTANCIA EN VUILE VINGERS (5+)
5 euro

Een heerlijke namiddag met concertjes, workshops en goochelarij voor iedereen vanaf 5 jaar. Elke act doet meerdere opvoeringen doorheen de namiddag. Ontdek het programma op debogaard.be.

Info en tickets
T 011 70 17 00
debogaard.be

Copyright 2024 - Privacyverklaring