×

Bloesemfeest

zondag 23 april

Ook dit jaar mag je rekenen op een groot bloesemfeest, naar jaarlijkse traditie aan het kerkje van Guvelingen.
Naast de zegening van de bloesems staan er dit jaar verschillende activiteiten op het programma!

Bloesemfeest op zondag 23 april 2023

Feest je mee tijdens de jaarlijkse bloesemzegening?

De bloesems zijn heilig in Haspengouw en dat mag je bijna letterlijk nemen. Zo is er op zondag 23 april een groot bloesemfeest aan het idyllische kerkje van Guvelingen. Na het lof wandel je mee door de boomgaarden naar schooldomein ‘Hasp-O Stadsrand’ voor de jaarlijkse bloesemzegening. Bloesems, bijen, fi etsen en zelfs tractoren, ze worden er allemaal gezegend. Aan het kerkje geniet je de hele namiddag van een gezellig lentefeest met een streekproductenmarkt, kinderanimatie en bloesemterras.

Meer info volgt!

Bloesemmarkt tijdens het Bloesemfeest

Kom genieten van de lokale lekkernijen en ambachten van de streek; appels, peren, stroop, confituur, bieren, wijnen, maar ook hand-made producten.
Rust even uit op het bloesemterras en geniet van de lente tussen de bloesems.

Doorlopend van 13u-18u.

Wensboom

Stilaan wordt alles in de natuur weer wakker. De zon schijnt en tovert een glimlach op ons gezicht. Sommige bomen krijgen blaadjes maar… bij ons komen ook heel voorzichtig de bloesems piepen. Zoals deze bloemenpracht ons mooie Haspengouw opfleurt en omtovert tot een van de mooiste plaatsen op aarde, zo mogen ook wij de lente laten doorbreken op de plaatsen waar we wonen, werken, studeren, naar de jeugdbeweging gaan,…

De bloesems zijn er niet voor zichzelf. Ze laten ons genieten van hun pracht. Door samen te werken met de bijen zorgen ze voor heerlijk fruit in het najaar.
Wij wensen en hopen dat de bloesems beschermd blijven, dat ze niet lijden onder de kou of zware regen zodat er veel fruit mag groeien!
We wensen het beste voor de bloesems. We wensen natuurlijk ook het beste voor mensen die we graag zien. Wat denk jij dat hen gelukkig kan maken? Wie of wat wens jij het beste toe? Wat wens je dan?

Download de bloesembloem hier

Schrijf jouw wens in het hart van de bloem, knip ze uit en versier ze.

Hang je wens op in onze wensboom bij Toerisme Sint-Truiden.

Samen met de bloesems, bijen, honden, fietsers, tractoren … worden ook jouw wensen mee gezegend tijdens het bloesemfeest op zondag 23 april.

 

 

Copyright 2023 - Privacy - Disclaimer