×

Bloesemfeest

Vier de lente en feest mee tijdens de jaarlijkse bloesemzegening.

De bloesems zijn heilig in Haspengouw en dat mag je bijna letterlijk nemen. Naar jaarlijkse traditie vindt op zondag 21 april de plechtigheid van de Bloesemzegening plaats in het idyllische kerkje van Guvelingen. Na de viering wandel je mee door de boomgaarden naar schooldomein ‘Hasp-O Stadsrand’ voor de zegening van de bloesems, bijen, huisdieren, fietsen en de tractoren. Je geniet hier de hele namiddag van een gezellig bloesemfeest met streekproductenmarkt, kinderanimatie en bloesemterras.

Proef de streekgebonden lekkernijen, neem plaats op het vliegend tapijt (voor kinderen), vereeuwig je bezoek in de photobooth of maak een leuke wandeling door de boomgaard. Extra kinderanimatie zoals kindergrime & tattoos, volksspelen en knutselworkshop zijn voorzien. Wees er zeker bij!

Voor degenen die het Bloesemfeest en Erfgoeddag op het Speelhof willen combineren, bieden we dit jaar een handige en speciale service aan. Een shuttlebus zal Guvelingen/Hasp-O Stadsrand verbinden met het historische Speelhof. We nodigen bewoners en bezoekers uit om aan boord te stappen van onze erfgoedshuttle. Er zijn haltes voorzien in de Sint-Jansstraat (parking Veemarkt), Speelhof (ter hoogte van de Afspanning) en aan de kerk van Guvelingen.

Programma

 

Copyright 2024 - Privacy