×

Duras en Wilderen

Bier en wijn van topniveau

Een zalig fris biertje degusteren of een lekkere wijn proeven? Dan moet je zeker naar Duras en Wilderen, waar Wijndomein Gloire de Duras en Brouwerij Wilderen producten van topniveau afleveren. Het classistische kasteel van Duras en de romaanse kerk van Wilderen zijn de architecturale blikvangers in het landschap.

Het mooie kasteel van Duras is een oud graafschap en de eerste nederzetting dateert van 1100. Het kasteel is in zuivere classicistische bouwstijl en het volledige domein van 100 ha bossen, weilanden, hoogstamboomgaarden… is nog altijd eigendom van de familie. Wijndomein Gloire de Duras heeft er zijn wijngaarden

Ben je eerder een bierliefhebber dan moet je zeker een bezoek brengen aan Brouwerij Wilderen. Na een grondige restauratie is deze imposante alcoholstokerij en de monumentale Haspengouwse vakwerkhoeve een authentiek industrieel monument. Het gezellige terras en de hedendaagse brouwerij met authentieke distilleerderij zijn een wandeling en bezoek waard. TIP:  de wandeling van de fruitvallei komt hier voorbij.

Ben je toch in Wilderen ga even de Kerk van Wilderen met bezoekerscentrum binnen. De gerestaureerde rechthoekige, romaanse kerktoren van ca 1150 was een defensieve westertoren. Bezoek zeker de tentoonstelling in de toren.

TIPS

  • Gasthof + brasserie de Statie
  • Keukenkoets – streekproducent
  • Gloire de Duras – streekproducent
  • Brouwerij Wilderen – streekproducent
  • Metstermolen: Het molengebouw en het gerestaureerde bakhuisje zijn nu gezellige gastenkamers. Deze molen behoorde tot de benedictinessenabdij van Nonnenmielen

Niet te missen

Brouwerij & stokerij Wilderen

Wijndomein Gloire de Duras

rondleidingen in april

De Keukenkoets

Copyright 2024 - Privacy - Disclaimer