×

Trudopas | Abdijmolen

Open van 1 april tot 30 september op zondag

De oude abdijmolen, die vroeger behoorde tot de toenmalige abdijkerk, is vanaf nu te bewonderen op de abdijsite.
Deze middeleeuwse graanmolen was voor de monniken van groot belang, ze droeg bij tot de economische onafhankelijkheid van de abdij.

Op 5 augustus 1992 werd de oude abdijmolen verwoest door een desastreuze ontploffing in de bedding van de Cicindriabeek.
In 2018 startte de vzw Abdij, Stad & Regio (ASR) in samenwerking met de stad Sint-Truiden en Molenzorg Zuid-Limburg met de herontwikkeling van de oude molensite om deze opnieuw toegankelijk te maken.

ASR heeft, in de aangrenzende oude hoevegebouwen, een fascinerende tentoonstelling opgezet over de geschiedenis van deze en andere watermolens in en rond Sint-Truiden.

Deze tentoonstelling is iedere zondag te bezoeken vanaf april tot september. Met je Trudopas kan je hier een bezoek brengen van 14u tot 17u.
Tweewekelijks (vanaf 7 april) wordt er op zondag ook meer uitleg gegeven over de abdijmolen door vzw ASR en is de site naar de molen toegankelijk:
7 april – 21 april – 5 mei – 19 mei – 2 juni – 16 juni – 30 juni – 14 juli – 28 juli – 11 augustus – 25 augustus – 8 september – 22 september

Niet te missen

Open Molendag

zondag 30 juni

Copyright 2024 - Privacyverklaring