×

Trudopas | Keizerszaal

Abtskwartier

In de Diesterstraat kom je via het poortgebouw op de mooie erekoer met links het statige 18de-eeuwse abtskwartier en de Keizerszaal, die de ontvangstzaal was van de abt.

De plafondschildering van de Italiaan G.A. Caldelli (1770) verwijst naar de abt Jozef Van Herck: ze toont Jozef die als onderkoning van Egypte zijn vader en broers ontvangt.

De muurschilderingen met perspectieftekeningen (trompe-l’oeil), van onbekende hand, zijn fletser van kleur en staan in schril contrast met het prachtige plafond.

Op de eerste verdieping worden de stadsarchieven bewaard.

EXPO WILD APPLES

Kunstgalerij CC De Bogaard & Keizerszaal abdijsite

Hugo Duchateau, Caroline Coolen, William Ludwig Lutgens, Elias Ghekiere en Rachel Daniëls
22 sept 2023 – 22 nov 2023 (iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18u)

Vrije toegang

50 jaar CC de Bogaard, dat vieren we ook met kunst!

Twee volle maanden kan u in de kustgalerij van CC de Bogaard en de abtsvleugel een tentoonstelling met 6 betekeningsvolle kunstenaars van verschillende generaties. Hugo Duchateau, Caroline Coolen, twee gevestigde waarden uit Sint-Truiden, werden gevraagd om met een aantal jonge talentvolle kunstenaars aan te brengen. Elias Ghekiere, Rachel Daniëls en William Ludwig Lutgens, hoofdzakelijk uit de streek, willen met hedendaags werk de dialoog aangaan met het waardevolle erfgoed van de stad.

Het zwaartepunt van de expo zal dan ook liggen in de Abdij: de Keizerszaal met de drie achterliggende ruimtes, de vergaderzaal en de seminariebibliotheek. Een tweede luik zal te zien zijn in de Kunstgalerij van CC de Bogaard.

Meer info op debogaard.be

Copyright 2023 - Privacy - Disclaimer