×

Zepperen en Ordingen

Kasteelomgeving vol prachtige perenboomgaarden

Na een wandeling naar het hoogste punt van de Honsberg, geniet je van een schitterend uitzicht over Zepperen, één van de oudste kerkdorpen van Sint-Truiden. Een verlaten spoorwegbedding slingert zich door de perenboomgaarden en het kastelenlandschap, met onder andere het imposante kasteel van Ordingen.

Zepperen is één van de oudste kerkdorpen van Sint-Truiden, gelegen in Vochtig Haspengouw. Een ondoordringbare kleilaag zorgt voor veel water in de bodem en dus ideaal voor de fruitteelt. De perenboomgaardwandeling, een pittoreske wandelroute, loodst je door de kasteelomgeving van de kerkdorpjes Hoepertingen en Zepperen en haar boomgaarden, starten doe je aan de kerk op het Genovevaplein.

Vanop de hoger gelegen Honsberg of Hongarenberg (Hongaren vestigden zich hier) kan je met een verrekijker het dorp overzien. Een ‘Kijk op Haspengouw met de Sint-Genovavakerk, de beemden van d’Oye en aan de horizon de toren van de basiliek van Kortenbos. De verlaten spoorwegbedding van de vroegere fruitlijn Tienen-Sint-Truiden-Tongeren (1879) snijdt de helling diep in. Even ontspannen tussen de bloesems en genieten van de kleine dingen doe je aan de gezellige bloesembar van Le Bon Vinvant, gelegen aan fietsknooppunt 171.

Richting Ordingen reist de toren op van het kasteel van Ordingen, een commanderij van de Landcommanderij Alden Biesen. Nu is het een prachtig kasteel, grondig gerestaureerd tot een stijlvol hotel. Volg de wandelroute van 3 km rond het kasteel met de waterburchtwandeling.

TIPS

  • Fietsmuseum: Leo’s Bike collection, Stippelstraat 2, Zepperen T 011 31 35 78 | M 0495 50 20 61
  • Fruit verwerkend bedrijf Jonapress (streekproducent)
  • B&B en restaurant Hoeve Roosbeek
  • Aquatron Sauna Thermen
  • Leuke stopplaats tijdens fietstocht: Taverne Haspengouw
  • Tip verblijf voor families; Haspenhuisje Ordingen

Niet te missen

Jonapress

Waterburchtwandeling Ordingen

2,9 km

Perenboomgaardwandeling Zepperen

8,5 km

Copyright 2024 - Privacyverklaring