×

Fruit

Haspengouwrondrit

Een rondrit met eigen bus door Haspengouw. Onderweg ontdek je de mooiste monumenten en landschappen van Haspengouw. Pittoreske kerkdorpjes, machtige kastelen en vierkantshoeves. Een gids geeft je onderweg uitleg over deze bezienswaardigheden. Je kan deze rondrit combineren met een bezoek aan een fruitbedrijf.

Duur: 3u
gidsvergoeding

Fruitbedrijf Gezond van bij ons

Luc en Agnes verwelkomen jullie op hun milieuvriendelijke fruitbedrijf. Met passie voor hun vak telen ze hier lekker en gezond fruit. Daarmee produceren ze authentieke mosterd, confituur en erkende streekproducten. Proef van hun huisgemaakt appelsap en krijg een fruitpakketje mee.

Duur: 2 uur
5 euro p.p. + gidsvergoeding

Fruitbedrijf PIPO

Dit dynamisch familiebedrijf verwerkt zijn milieuvriendelijk geteelde vruchten tot heerlijke PIPO sappen, suikerarme confituren, stroop en vlierstropen. De PIPO trein verbindt het fruitbedrijf met het verwerkingsbedrijf, twee bedrijven met één ziel. Elk bezoek wordt afgesloten met een gezellige degustatie.

Formule 1: bedrijfsbezoek met degustatie (> 32 pers.): 9 euro p.p.
Formule 2: bedrijfsbezoek met degustatie (10-32 pers.): 180 euro
Formule 3: bedrijfsbezoek met degustatie, koffie en taart (> 32 pers.): 14 euro p.p.
Formule 4: bedrijfsbezoek met degustatie, koffie en taart (<32 pers.): 16 euro p.p.

Jorishoeve

De Jorishoeve is ontstaan in 1854, ondertussen is de vijfde generatie aan het werk in zowel de akkerbouw als de fruitteelt. Elfi gidst u in elk seizoen door de prachtige boomgaarden in het idyllische dorpje Boekhout in hartje Haspengouw. Zij vertelt boeiende verhalen in een live decor. Bij aankomst kan je genieten van een appelsapje of perenjenever.

Duur: 2u
5 euro p.p.

Kasteel van Duras en Wijndomein Gloire de Duras

Bezoek samen met een gids dit prachtige kasteel in zuivere neoclassisistische stijl midden in een prachtig privédomein en ontdek de ommuurde wijngaarden van ‘Gloire de Duras’. De wijnranken groeien er in een uitzonderlijk goed klimaat. Je kan de geheimen van dit kasteel en zijn wijngaard ontdekken, je komt meer te weten over de vinificatie en tot slot sluit je je bezoek af met een heerlijke degustatie.

Duur: 3u
22 euro p.p. + gidsvergoeding
Groepen van min. 25 – max. 30 pers.
Enkel te bezoeken op weekdagen van 1/3 tot en met 31/10

BFV – Belgische Fruitveiling

Je kan de BFV bezoeken met je groep. Tijdens je bezoek kom je meer te weten over het principe van de klokverkoop en het simultaan veilen. Daarna bezoek je de loods waar meer toelichting gegeven wordt ivm. de classificatienormen van het fruit, het keuren, de aanvoer, …

90 euro per gids
Enkel op weekdagen (namiddag) te bezoeken.
Kijk hier voor meer info.

PC fruit

Het ProefCentrum fruitteelt is een internationaal erkend onderzoekscentrum in fruitteelt. Het is de plek, in het hart van de fruitstreek, waar wetenschappelijk onderzoek, demonstratie naar fruittelers, individuele bedrijfsvoorlichting… samenvloeien. Dit kenniscentrum omvat ook 58 hectare proeftuin van hard en zacht fruit.

Duur: 2u
gidsvergoeding
Enkel te bezoeken op weekdagen, niet in het weekend of feestdagen.
Kijk hier voor meer info

 

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer