×

Monumenten en erfgoed

Stadswandeling

Wandel door de straten van Sint-Truiden en laat je meevoeren naar een ver verleden. De gids vertelt je meer over de monumenten en eeuwenoude bouwwerken die als een juweeltje verspreid liggen in onze stad.

Duur: 3u
5 euro p.p. + gidsvergoeding

Abdijsite

Beklim de abdijtoren en breng een bezoek aan de crypte. Deze ondergrondse kapel werd gebouwd onder de 12de-eeuwse romaanse kerk. In de heringerichte crypte staan nu archeologische vondsten. Je hebt ook de mogelijkheid om de erekoer, de academiezaal en de keizerszaal te bezoeken (onder voorbehoud).

Duur: 2u
5 euro p.p. + gidsvergoeding

Begijnhofsite

Deze site werd opgericht rond een centraal gelegen kerk, namelijk de Begijnhofkerk. Deze kerk is vooral bekend om haar cyclus van 38 muurschilderingen. Op het Begijnhof kan je ook het Festraetsuurwerk terugvinden, de oudste toeristische attractie van Limburg.

Duur: 2u
5 euro p.p. + gidsvergoeding

Museum de Mindere

In het museum de Mindere neemt de gids je mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven van Franciscus van Assisi en zijn volgelingen. Ervaar en beleef hoe verrassend actueel zijn opvattingen vandaag nog zijn en laat je inspireren.

Duur: 1u
Inkom gratis + gidsvergoeding

Onze-Lieve-Vrouwekerk en schatkamer

Bezoek de Onze-Lieve-Vrouwekerk, deze gotische kerk met een schat aan kleurrijke muurschilderingen. In de schatkamer, die je via de kerk kan bereiken, worden kerkelijk vaatwerk, reliekschrijnen, kazuifels, reliekhouders, textilia en curiosa uit de middeleeuwen en latere tijden tentoongesteld.

Duur: 1u
Inkom gratis + gidsvergoeding

Stadhuis en belfort

De gids neemt je mee voor een exclusieve rondleiding in het prachtig gerenoveerde oude stadhuis. De belforttoren herbergt een gerestaureerde beiaard met 50 klokken en is beschermd als Unesco-werelderfgoed.

Duur: 1u
4 euro p.p. + gidsvergoeding

Hoog, Kijk Omhoog

Met een gids zie je meer! Wandel samen langs de fraaiste gevels van Sint-Truiden en kijk eens omhoog. Ontdek het verhaal achter de verschillende indrukwekkende gevels.

Duur: 90 min.
Gidsvergoeding

Voor, door en over straffe madammen

Laat je tijdens een sterke wandeling meeslepen door de gids die je verhalen en anekdotes vertelt over heilige dames, boeiende burgervrouwen en arme minnaressen.

Duur: 3u
Gidsvergoeding

In de voetsporen van Trudo

Deze Trudowandeling neemt je mee op een tocht door de historische binnenstad en toont de veelzijdige aanwezigheid van Trudo. Ontdek de wonderbaarlijke verhalen samen met de gids.

Duur: 2u
Gidsvergoeding

Kasteel van Ordingen

Via een brede dreef kom je aan de brug van het omgracht complex en ontdek je een heus sprookjeskasteel. Deze voormalige waterburcht werd in de tweede helft van de 19de eeuw omgevormd tot een kasteel in laat-classicistische stijl. Prachtige vertrekken en mooi bewaarde impressies met renaissance karakteristieken tonen je de schoonheid en de geschiedenis van dit juweeltje.

Duur: 2u (enkel op maandag en dinsdag)
12,50 euro p.p. + gidsvergoeding
17,50 euro p.p. inclusief glas champagne ‘Casters’ + gidsvergoeding

Kasteel van Duras

Bezoek samen met een gids dit prachtige kasteel, een typisch voorbeeld van neoclassicistische architectuur. Oorspronkelijk stond er op deze plaats een oude waterburcht van de Graven van Duras. Het kasteel onderging verschillende transformaties, als gevolg van modeveranderingen in de 19e eeuw, een brand in 1905 en de ontploffing van een V1-raket aan het einde van de tweede Wereldoorlog. In 2015 onderneemt de huidige eigenaar, graaf Ghislain de Liederkerke, grote renovaties van de vleugel gebouwd in de 19e eeuw, die hij met zijn vrouw en hun vier dochters bewoont.

Duur: 1u
12 euro p.p. + gidsvergoeding
17 euro p.p. inclusief een glaasje wijn Gloire de Duras + gidsvergoeding
Groepen van min. 25 – max. 30 pers. (minimum van 300 euro voor groepen)
Enkel te bezoeken op weekdagen van 1/3 tot en met 31/10 tussen 11u en 16u.

Kasteel van Duras in combinatie met Wijndomein Gloire de Duras: klik hier

Copyright 2024 - Privacyverklaring