×

Monumenten en erfgoed

Stadswandeling

Wandel door de straten van Sint-Truiden en laat je meevoeren naar een ver verleden. De gids vertelt je meer over de monumenten en eeuwenoude bouwwerken die als een juweeltje verspreid liggen in onze stad.

Duur: 3u
4 euro p.p.

Abdijsite

Beklim de abdijtoren en breng een bezoek aan de crypte. Deze ondergrondse kapel werd gebouwd onder de 12de-eeuwse romaanse kerk. In de heringerichte crypte staan nu archeologische vondsten. Je hebt ook de mogelijkheid om de erekoer, de academiezaal en de keizerszaal te bezoeken (onder voorbehoud).

Duur: 2u
4 euro p.p.

Begijnhofsite

Deze site werd opgericht rond een centraal gelegen kerk, namelijk de Begijnhofkerk. Deze kerk is vooral bekend om haar cyclus van 38 muurschilderingen. Op het Begijnhof kan je ook het Festraetsuurwerk terugvinden, de oudste toeristische attractie van Limburg.

Duur: 2u
3 euro p.p.

Museum de Mindere

In het museum de Mindere neemt de gids je mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven van Franciscus van Assisi en zijn volgelingen. Ervaar en beleef hoe verrassend actueel zijn opvattingen vandaag nog zijn en laat je inspireren.

Duur: 1u
Inkom gratis

Onze-Lieve-Vrouwekerk en schatkamer

Bezoek de Onze-Lieve-Vrouwekerk, deze gotische kerk met een schat aan kleurrijke muurschilderingen. In de schatkamer, die je via de kerk kan bereiken, worden kerkelijk vaatwerk, reliekschrijnen, kazuifels, reliekhouders, textilia en curiosa uit de middeleeuwen en latere tijden tentoongesteld.

Duur: 1u
Inkom gratis

Stadhuis en belfort

De gids neemt je mee voor een exclusieve rondleiding in het prachtig gerenoveerde oude stadhuis. De belforttoren herbergt een gerestaureerde beiaard met 50 klokken en is beschermd als Unesco-werelderfgoed.

Duur: 1u
Inkom gratis

Voor, door en over straffe madammen

Laat je tijdens een sterke wandeling meeslepen door de gids die je verhalen en anekdotes vertelt over heilige dames, boeiende burgervrouwen en arme minnaressen.

Duur: 3u
4 euro p.p.

In de voetsporen van Trudo

Deze Trudowandeling neemt je mee op een tocht door de historische binnenstad en toont de veelzijdige aanwezigheid van Trudo. Ontdek de wonderbaarlijke verhalen samen met de gids.

Duur: 2u

Kasteel van Ordingen

Via een brede dreef kom je aan de brug van het omgracht complex en ontdek je een heus sprookjeskasteel. Deze voormalige waterburcht werd in de tweede helft van de 19de eeuw omgevormd tot een kasteel in laat-classicistische stijl. Prachtige vertrekken en mooi bewaarde impressies met renaissance karakteristieken tonen je de schoonheid en de geschiedenis van dit juweeltje.

Duur: 2u
8 euro p.p.

Copyright 2020 - Privacy - Disclaimer