×

Wellen

Bokkenrijders met een peperkoeken hart

Wellen, in de 18e eeuw bekend om zijn Bokkenrijders (geesten/gauwdieven), is een kleine gemeente in midden-Haspengouw. Het religieus erfgoed is enig in de streek; de Neogotische kapel, de Sint-Jan-de-Doperkerk, het bedevaartsoord Oetersloven en de overdekte begraafplaats in de voormalige St.-Rochuskerk zijn stuk voor stuk pareltjes waar je ongetwijfeld tot rust zal komen. Andere bezienswaardigheden zijn de Wellenmolen, de stroopstokerij van Vrolingen, de Oude Brouwerij Hayen en het historische dorpsplein van de deelgemeente Ulbeek, waar het Haspengouws dorp in het openluchtmuseum van Bokrijk op gebaseerd is. Maak eens een uitstapje in Wellen en ontdek het meest fruitige dorpje in Haspengouw!

Meer info op www.wellen.be

De Bottelarij

Tijdens je bezoek aan Wellen moet je ongetwijfeld eens binnenspringen in de Bottelarij.

Op de site van de voormalige brouwerij Hayen in Ulbeek  (Wellen) vind je nu de Bottelarij. Het gebouw was oorspronkelijk een kleine dorpsbrouwerij  die in 1891 door Arthur Hayen tot een ultramoderne brouwerij werd omgebouwd. AKSI, Arbeidskansen voor Sociale Integratie, renoveerde een gedeelte van het Bottelarijgebouw. AKSI wil als organisatie mensen nieuwe arbeidskansen en uitzicht op een nieuwe toekomst bieden.

Je vindt er voor elk wat wils: overheerlijke zelfgebakken taarten,  zoete en hartige pannenkoeken, stoofvlees met streekproducten, een Irakees, Indisch of Afghaans gerecht, een uitgebreid assortiment Limburgse bieren, thee en koffie’s met veel verschillende smaken en garnituren.

Ook groepen zijn hier welkom, zowel voor vrije tijd als voor teambuildings. Voor de allerkleinsten vind je hier de Welwezens terug. Voor het totale aanbod van de Bottelarij kijk op www.debottelarij.be

 

Niet te missen

Copyright 2024 - Privacyverklaring