×

Museum DE MINDERE weer open

Het museum van de Vlaamse Minderbroeders, museum DE MINDERE, opent dinsdag 19 mei 2020 opnieuw de deuren voor de bezoekers. Door de genomen veiligheidsmaatregelen kan je met een gerust hart DE MINDERE bezoeken.

Als bezoeker kan je in DE MINDERE probleemloos de 1,5 m afstand bewaren. Je zal met de ontsmettingsgel en de pijlen die de weg wijzen in alle veiligheid een bezoek kunnen brengen. Je hoeft ook geen tickets te reserveren want de toegang tot het museum is gratis. We laten 25 bezoekers per uur toe. Je kan als je dat wenst je bezoek telefonisch aankondigen via 011/67.29.71 of je kan onaangekondigd aan het onthaal komen kijken of het kan.
Ook het kinderparcours is aangepast. Niemand, klein of groot, moet iets aanraken en de toegangsdeur kan je met je elleboog of je voet openduwen. Maar de deuren en klinken worden sowieso elke dag ontsmet.

Voor de bezoekers van het museum is er een kleine attentie, een frangipane. We bedanken de bezoekers voor hun bezoek met deze lekkernij. Volgens de legende was Franciscus dol op deze amandelspijskoekjes die Jacoba Van Settesoli speciaal voor hem bakte. Jacoba was een vrome weduwe van een ridder uit een van de grootste geslachten van Rome, de Frangipani. Vandaar de naam Frangipanes.

Bezoek hieronder de website van museum DE MINDERE, waar je nu ook kan genieten van een virtuele rondleiding.

Museum

Copyright 2020 - Privacy - Disclaimer