×

Tentoonstelling/wedstrijd ‘Dion Indigo’

27 en 28 augustus, 3 en 4 september

“Dion Indigo”

De Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden organiseert i.s.m. de stad Sint-Truiden een tentoonstelling rond één van zijn kunstenaars: Dion Indigo.

De kunstfotograaf, Dion Tsekouras, wandelt door de straten van Sint-Truiden, zijn camera in de aanslag. In zijn cameratas zitten nog een behoorlijk aantal geprinte foto’s.
Zijn uiterlijk verraadt zijn Griekse afkomst, zijn ogen zijn artistiek waarnemingsvermogen. Gaandeweg wordt hij aangetrokken door details in zijn omgeving.
Hij snuift niet enkel de architectuur op of het kleurenpalet van een breugeliaanse stad, maar ook de gemoedelijke sfeer die er heerst.
Aangezien Dion praatgraag is en sociaal geëngageerd, knoopt hij vlug het gesprek aan bij het aanwezige publiek.
Hij doet daarbij niet minder dan 21 plaatsen aan waar hij telkens één foto achterlaat. Nauwkeurig vermeldt hij in zijn aantekenboek het nummer en de plaats van elke foto.
Thuisgekomen komt Dion tot de onthutsende vaststelling dat hij de aantekeningen in het Grieks heeft gemaakt. “deju”, denkt hij, want hij spreekt vloeiend Nederlands. Maar niet gelaten, op zijn PC heeft hij een vertaalprogramma. Hij typt de aantekeningen over en laat het programma de rest doen… nietsvermoedend dat dit een verouderd en gehackte applicatie is. Het resultaat: een rommelige vertaling van wat de plaatsnamen moesten voorstellen. Het lijkt wel een cryptische kakofonie. Het bestuur van de Koninklijke Kunstkring, waar Dion ook lid van is, krijgt deze lijst in handen… maar ze zitten al vlug met de handen
in de haren wanneer ze proberen de plaatsen te bepalen waar Dion zijn foto’s heeft achtergelaten…

Win je kunstwerk

Nu vraagt het bestuur aan de bevolking om trachten te achterhalen waar de 21 foto’s zich bevinden.
Degene die als eerste een plaats heeft kunnen ontcijferen, heeft niet alleen recht op het gevonden miniatuur kunstwerk, maar maakt op zaterdag 27/08 om 14u tijdens de vernissage van de tentoonstelling in de Zoutkist kans om een groot genummerd exemplaar van één van de 21 foto’s te winnen. De locaties zijn te vinden aan de hand van cryptische omschrijvingen, die we via sociale media de wereld in zullen sturen.

Deze tentoonstelling loopt twee weekends:
zaterdag 27/08 en zondag 28/08 van 14u-18u
zaterdag 03/09 en zondag 04/09 van 14u-18u

Volg zeker de Facebookpagina van de Koninklijke Kunstkring.

Copyright 2022 - Privacy - Disclaimer